COM FER UN GRUP?

Sempre hi sortireu guanyant!

27 novembre 2017 al 29 novembre 2017 Teatre Poliorama

Autora: Raquel Díaz Reguera / Adaptació i direcció: Paco Mir / Intèrprets: Laura Pau i Anna Arena

La Carlota és una princesa tan rosa com totes les princeses… Té un vestit rosa, una habitació rosa i una “feliç” i envejable vida de color rosa però, no obstant això, la Carlota s’avorreix moltíssim perquè a ella tot això d’anar fent petons als gripaus a la recerca d’un príncep blau no l’interessa gens ni mica. A ella, el que li agradaria, seria caçar dracs, muntar en globus o nedar en el llom d’un dofí.

La protagonista d’aquesta història farà trontollar a tot un regne pel sol fet de voler ser la persona que vol ser i no la que els altres volen que sigui. Segons la Carlota, la solució és molt fàcil, la gent ha d’entendre que hi ha nenes què en comptes de voler ser princeses roses, prefereixen qualsevol dels milions de colors que hi ha al món.

Valors i competències:

  • Identificar els mecanismes d’autonomia i iniciativa personal.
  • Treballar la igualtat de gènere i el dret de nenes i nens a triar lliurement sobre la seva pròpia identitat.
  • Fomentar una educació no sexista i convidar als més petits a reflexionar i a fer-se preguntes al voltant dels estereotips.
  • Aprendre a llegir d’una manera crítica els contes tradicionals, tan replets de tòpics sexistes i donar eines per rebel·lar-se contra la imposició d’estereotips i prejudicis sexistes.
  • El conte original és una lectura recomanada a tots els col·legis i biblioteques de totes les autonomies per treballar l’assignatura de CO-EDUCACIÓ.

Guia didàctica

Podeu descarregar-vos les propostes didàctiques: AQUÍ.

Material coeducació complementari: AQUÍ.

Crítica teatral d’Andeu Sotorra

“Un espectacle en general de ritme àgil —la direcció de Paco Mir i l’ajudantia de direcció de Gilbert Bosch no han deixat que s’entretingui més enllà del que és just— amb matisos de color i llum suggerents, que no evadeix el text i que l’alterna amb algunes peces musicals, de lletres també narratives i de ritmes molt vius. Tampoc no oblida demanar la participació dels petits espectadors tant a l’hora de fer envolar la fada padrina cap al segle XXI com a l’hora de participar en les votacions com a consell reial per decidir allò que el rei proposa i que ell mateix capgira a la seva voluntat absolutista, sigui quin sigui el resultat de la votació” AQUÍ

Preus
Individuals
Descomptes de grups
Grup Escolar Grup Escolar
Totes les zones 7,5€ 7,5€
Clr
0
7
8
9
+
4
5
6
-
1
2
3
×
0
.
=
÷

HORARIS

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
11h 11h 11h
Durada
70 min.
De 5 a 11 anys
Durada
70 min.
De 5 a 11 anys