COM FER UN GRUP?

Sempre hi sortireu guanyant!

Troba el teu espectacle

Espectacles a EDUCA

Escoles a 15€ 
14 maig 2019 al 21 maig 2019
Onyric Teatre Condal - Barcelona

Rent és un clam a la llibertat i a la superació personal. La revolucionària òpera rock de Jonathan Larson, guanyadora d’un premi Pulitzer, narra la història d’una generació de bohemis del barri d’East Village de Nova York que lluiten per aconseguir l’acceptació social mitjançant el seu art. Joves que compten la seva vida en cicles d’amor, que han de plantar cara a la societat superant obstacles com pagar el lloguer i que reaccionen a la proximitat de la mort celebrant la vi

funció escolar a 15€ 
26 abril 2019 al 26 abril 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

Funció escolar + col·loqui amb els actors!

Senyors espectadors: queden detinguts com a sospitosos, còmplices o testimonis d’un articidi en primer grau. Tenen dret a riure, plorar, emocionar-se, seguir el ritme de les cançons i no desvetllar a ningú el final de Crim i teló.

El Teatre ha mort i el detectiu Noir ha de descobrir a l’assassí abans que l’Agència Anti Art desvetlli el secret del seu fosc passat. Per això recorrerà la història del Teatre a la recerca de veritats ocultes mentre una xarxa de misteriosos personatges conspiren a l’ombra…

Un homenatge al teatre universal amb forma de thriller de gènere negre, ambientat en un proper futur en què les arts estan prohibides i el nostre planeta, convertit en Ciutat Terra, és liderat per una intel·ligència artificial amb un exèrcit de drones. Una recerca contrarellotge en què l’assassí podria ser qualsevol.

Fins i tot vostès, senyors espectadors.

Col·loqui amb els actors

En acabar la funció, hi haurà un col·loqui amb la companyia

Dossier de l’espectacle, AQUÍ.

 

Text en anglès · 10€ 
18 març 2019 al 29 març 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

ESPECTÁCULO EN INGLÉS

“Durante 75 minutos haré ver que soy Hamlet”. / “Yo voy a hacer ver que me lo creo”. Hamlet, la obra más conocida de Shakespeare, es el ejemplo perfecto para representar la esencia del teatro: el arte del encuentro y, por lo tanto, del conflicto
entre espectador y actor.

Hamlet es una obra enigmática y misteriosa, en la que cada personaje es un artista de la simulación. El propio Hamlet es un ser en continua transformación. En él caben la cortesía y la reflexión, junto a la pasión, la burla, el enigma o la posibilidad de locura. En el
castillo de Elsenor, en un ambiente claustrofóbico y hostil, se alternan escenas solemnes y reveses irónicos, al tiempo que se agita una corte de personajes cuyo sentido último será llevar a Hamlet a vencer su tensión interna y cumplir la venganza por la muerte de su padre.

Hamlet or not es una adaptación para un público amplio a partir de catorce años, con un nivel intermedio de inglés (B2 – First). Quién estudia una lengua extranjera tiene una característica en común: la mente está despierta y en tensión. Shakespeare siempre es generoso con el espectador con este estado de atención y transformación. Sus personajes son cuanto son los demás y todo cuanto pueden llegar a ser. Y desde aquí queremos trabajar la lengua: des de la vida misma.

TO LEARN OR NOT TO LEARN

To learn or not to learn, this is the question that concerns us.

Languages change. Theatre and education change with them.

How can we bring ancient Shakespeare closer to modern English students? We will pause the play to explain scenes, use contemporary words where possible and resort to humor to open the students’ minds, as well as counting on other surprises onstage.

With and  English-speaking cast

VALORES PEDAGÓGICOS

Lengua y literatura inglesas

Redacción de reseñas críticas senzillas sobre la obra literaria.

Identificar las ideas principales de un texto oral de una cierta complejidad lingüística y discursiva.

Artes escénicas
Analitzar los roles y personajes en las conductas dramáticas y teatrales.

Explorar las características escénicas del “Globe”, el teatro desnudo de Shakespeare.

Filosofía

Discernir sobre la acción moral y la acción racional, y analizar sus fundamentos. Planteamiento de responsabilidades en contextos regales, normativos y morales.

Abrir un espacio de reflexión alrededor de la venganza.

DOSSIER

Puedes descarregarte el dossier del espectáculo, AQUÍ

COLOQUIO POSTFUNCIÓN

El 12 de marzo os ofrecemos participar en un coloquio con la compañía al final del espectáculo.
Duración: 30 min.


Alfredo Sanzol, T de Teatre i Dagoll Dagom 
24 gener 2019 al 10 abril 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

El Teatre Poliorama acollirà, a partir del 19 de gener, la versió catalana de La Ternura d’Alfredo Sanzol. Sanzol, guardonat amb el XII Premio Valle-Inclán de Teatro per aquest mateix espectacle en la seva versió castellana, dirigirà ara Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Javier Beltrán, Ferran Vilajosana, Marta Pérez i Jordi Rico.

L’autor s’ha inspirat en l’univers de les comèdies de Shakespeare per dirigir una enginyosa comèdia romàntica de llenyataires i princeses que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l’amor. Si volem estimar hem d’arriscar-nos a patir.

La tendresa narra la història d’una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l’Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d’haver envaït Anglaterra. La reina Esmeralda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l’Armada passa a prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen. El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que escullen una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s’hi van amagar per no tornar a veure una dona en la seva vida. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d’homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.

Valors pedagògics

  • Descobrir els punts que fan que La tendresa sigui una comèdia com a gènere teatral.
  • Anàlisi dels tòpics que existeixen sobre el comportament de les persones en base al seu gènere.
  • Coneixement dels tabús que envolten els homes i dones i posterior valoració de la realitat.
  • Analitzar què és l’amor i la tendresa i si és possible un sense l’altra.
  • Preguntar-se si és possible l’amor sense arriscar-se al patiment que pot comportar.
  • Anàlisi dels límits on ha d’arribar la protecció dels pares envers els fills. Com les vivències han de ser pròpies per arribar al desenvolupament de la seva personalitat.

Col·loqui postfunció

Dijous 24 de gener us oferim participar en un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

Dossier del espectáculo

Puedes descargarlo aquí

www.latendresa.com

15€ per alumne 
06 març 2019 al 21 març 2019
Teatre Victoria - Barcelona

El despertar de la primavera (Spring Awakening) és un musical pop rock que tracta sobre l’amor adolescent, la repressió, la por, l’abús de poder i la incomprensió. El musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món des de la seva estrena l’any 2006 a l’Off Broadway de Nova York. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals, i s’ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diverses gires pels Estat Units i pel Regne Unit… i ara, Barcelona. La producció original de Broadway l’any 2006, va guanyar 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk.

Melchior és un jove intel·ligent i astut que, gràcies als llibres, ha après diversos aspectes sobre la sexualitat humana que la societat s’obstina a amagar i titllar de tabú. Ell és el confessor del seu amic i company de classe Moritz, que li explica que se sent torturat davant els somnis eròtics que acompanyen les seves nits. D’altra banda, la dolça Wendla que fracassa en l’intent que la seva mare li expliqui com s’engendren els nadons, es retroba amb Melchior i entre ells sorgeix alguna cosa especial.

L’espectacle, que conté 19 números musicals, esta dirigit per Marc Vilavella (Homes Foscos, Mar i Cel, la Barni Teatre), la coreografia és d’Ariadna Peya (Cia. Les Impuxibles, Grease, el musical), la direcció musical de Gustavo Llull (Poe de Dagoll Dagom, Operación Triunfo) i la traducció catalana de David Pintó (MARES I FILLES i HOMES FOSCOS). Jordi Bulbena (TeatreNacional de Catalunya, Teatre Lliure, Comediants) és el responsable de l’escenografia i el vestuari.

Coloquio postfunción

El 6 de març us oferim participar al col·loqui amb la companyia al final de l’espectacle.
Durada: 30 min.

 

Escoles i grups a 8€ 
08 gener 2019 al 07 març 2019
Teatre Victoria - Barcelona

La Plaça del Diamant, publicada per primer cop el 1962, és considerada l’obra més emblemàtica de Mercè Rodoreda i un clàssic de la novel·la de postguerra. Aquesta adaptació dirigida per Paco Mir (El tricicle) i produïda per la Companyia Eòlia comptarà amb 8 actors que interpretaran més de 20 dels personatges de la novel·la. L’espectacle té un doble repte: intentar ser fidel a l’esperit de l’obra a la vegada que dur al públic jove una novel·la cabdal de la literatura catalana. Dos objectius a l’abast d’una producció original per a teatre escolar però pensada com una gran producció professional i de qualitat per omplir el Teatre Victòria!

L’admiració per l’autora i la seva obra és el motor d’una producció que vol comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en noranta minuts plens d’emoció, de tendresa, de preguntes sobre el futur, sobre les relacions, sobre la vida que és un misteri encara per resoldre.

Paco Mir

ARGUMENT

Amb el rerefons de la postguerra i el record de la República i de la guerra civil, La Plaça del Diamant se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure. La novel·la és una crònica de la Barcelona de postguerra i de com aquest període històric va marcar la vida d’una generació.

VALORS PEDAGÒGICS

• Apropament a la vida i època de Mercè Rodoreda.
• Apropament a l’obra LA PLAÇA DEL DIAMANT: una obra clau de la literatura catalana del segle XX.
• Desenvolupament de l’empatia.
• Reflexionar sobre el paper de la dona tant en l’època en què va ser escrita com en l’actualitat.
• Reflexionar al voltant de les relacions interpersonals i del concepte amor.
• Desenvolupament d’una actitud activa envers la societat present i futura: pensament crític, creativitat, treball en equip i respecte per la diversitat cultural i literària del país.

Col·loqui postfunció

El 25 de gener us oferim participar en un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

Escolars a 8€ 
06 maig 2019 al 10 maig 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

Paco Mir (Tricicle) adapta els contes de Pere Calders i, fidel al contingut i llenguatge de l’autor, fa pujar a l’escenari trenta-tres personatges, interpretats per tres actors de la Cia. Eòlia.

Escolars a 8€ 
11 març 2019 al 12 març 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

Un director famós, malcarat, d’un aspecte ben particular i una mica desconcertat ha de fer un càsting a uns músics per acompanyar un cor en una obra musical.
De moment només ha arribat el públic, que per cert no està convidat. Els músics, amb retard, comencen a aparèixer, tots de diversos orígens i que parlen els seus propis idiomes.