COM FER UN GRUP?

Sempre hi sortireu guanyant!

Troba el teu espectacle

Espectacles a EDUCA

English theatre · 10€ 
04 març 2020 al 13 març 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

ESPECTACLE EN ANGLÈS

Representar un Hamlet sense talls duraria més de 4 hores i mitja. En aquesta versió adaptada per Paco Mir, Hamlet o not, s’han fet alguns talls per apropar el clàssic als estudiants d’anglès. Una adaptació que trasllada la dramatúrgia als anys 80, amb una trama trepidant que condensa en 75 minuts l’obra més enigmàtica de Shakespeare sense renunciar a l’essència de la història ni els diàlegs originals (en anglès modern).

Hamlet, el príncep de Dinamarca, haurà de descobrir qui va assassinar al seu pare, quins amics de la cort li són fidels i quins d’ells són traïdors. L’aparició del fantasma del seu pare, l’amor d’Ophelia i altres circumstàncies faran que Hamlet es torni boig. O potser és el més lúcid de tota la cort?

Hamlet or not és una adaptació a l’anglès modern per a un públic ampli a partir de catorze anys, amb un nivell intermedi d’anglès (B2 – First). Qui estudia una llengua estrangera té una característica en comú: la ment està desperta i en tensió. Shakespeare sempre és generós amb l’espectador amb aquest estat d’atenció i transformació. Els seus personatges són com són els altres i tot el que poden arribar a ser. I des d’aquí volem treballar la llengua: des de la vida mateixa.

TO LEARN OR NOT TO LEARN

To learn or not to learn, this is the question that concerns us.

Languages change. Theatre and education change with them.

How can we bring ancient Shakespeare closer to modern English students? We will pause the play to explain scenes, use contemporary words where possible and resort to humor to open the students’ minds, as well as counting on other surprises onstage.

With and  English-speaking cast

VALORS PEDAGÒGICS

Llengua i literatura angleses

Redacció de ressenyes crítiques senzilles sobre l’obra literària.

Identificar les idees principals d’un text oral d’una certa complexitat lingüística i discursiva.

Arts escèniques

ANALITZAR els rols i personatges en les conductes dramàtiques i teatrals.

Explorar les característiques escèniques del “Globe”, el teatre nu de Shakespeare.

Filosofia

Discernir sobre l’acció moral i l’acció racional, i analitzar els seus fonaments. Plantejament de responsabilitats en contextos regalis, normatius i morals.

Obrir un espai de reflexió al voltant de la venjança.

DOSSIER

Pots descarregar-te el dossier de l’espectacle, AQUÍ.

COL·LOQUI POSTFUNCIÓ

Els dies 3,  6, 10 i 13 de març us oferim participar en un col·loqui amb la companyia al final de l’espectacle.

Durada: 30 min.

Escolars a 8€ 
07 febrer 2020 al 21 febrer 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

A la Sol li agrada el Martín, però el Martín mai s’ha fixat en la nostra protagonista (tot i que és una nena molt especial): duu unes cuetes molt divertides, unes ulleres massa grans, uns vestits sempre multicolors i –el que la fa més diferent– duu unes ales i molts ocells al cap. Però el Martín segueix sense mirar-la i ella, aconsellada pel seus amics, es canvia de pentinat, es treu les ulleres, comença a vestir-se com tothom i perd les ales i els ocells i, de cop, quan finalment ja és una més i s’assembla a la majoria, quan ja ha perdut tot el que la feia única, el Martín es fixa en ella. Però la Sol encara haurà de prendre una altra decisió: val la pena canviar la nostra manera de ser per agradar als altres?

Col·loqui postfunció

Divendres 7 de febrer us oferim participar d’un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

Objectius didàctics

 • Dramatització de situacions i textos literaris.
 • Descoberta de les formes d’organització de l’escola i de l’entorn proper, valorant la importància de la convivència.
 • Reconeixement dels drets i deures de les persones del grup, així com la importància del diàleg en la resolució de conflictes.
 • Apreciació que la manera de ser i de pensar, els valors i les creences influeixen en la manera com ens relacionem amb i a través de l’art.
 • Valoració positiva de la diversitat de posicionaments, judicis i arguments que desvetllen els objectes i les imatges.
 • Expressió oral d’idees, emocions i experiències, que desvetllen les manifestacions artístiques i culturals per promoure la comprensió crítica.
 • Apreciació de la influència de l’experiència cultural de l’entorn en la comprensió, interpretació i creació musical i escènica.
 • Expressió raonada de sensacions personals i respecte davant les opinions dels altres.

Funcions escolars a 10€ 
20 gener 2020 al 31 gener 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

Un escape room diferent, interactiu i educatiu!

Un espectacle on a través del joc es toquen aspectes relacionats amb la ciència. La Mia, una robot d’intel.ligència artificial avançada, s’ha escapat de l’empresa on l’han fabricat. Ha descobert una informació que pot salvar la humanitat però que dóna pocs beneficis econòmics, i això no interessa a tothom…. Perseguida pels que la volen destruir, la Mia s’ha refugiat al teatre buscant gent sensible a qui pugui transmetre el seu gran secret. Però hi ha un petit problema: està programada per autodestruir-se si revela informació confidencial. Per tant, hauran de ser els seus interlocutors els qui, a través de les pistes i els enigmes que ella plantegi, descobreixin la clau que garanteix la felicitat, la seguretat i la supervivència de l’espècie humana.
Tic, tac, tic, tac; el cronòmetre està en marxa. Resoldre l’enigma o destruir-se. Escapar-se o morir. Que comenci el joc!

Col·loqui postfunció

El 20 de gener hi ha previst un col·loqui amb els actors en acabar la funció. La durada del col·loqui és de 30 minuts aproximadament.

Objectius didàctics

 • Observació i descripció científica d’estructures a l’Univers i a la Terra, de materials i éssers vius, utilitzant el vocabulari de manera rigorosa.
 • Raonament i prova (ús/utilització, interpretació, anàlisi, distinció, comparació, comprensió, selecció, significat, efecte).
 • Desenvolupament d’estratègies de càlcul mental i d’estimació de resultats de càlculs, i comparació amb els resultats obtinguts a través dels càlculs precisos.
 • Utilització de models matemàtics per a la resolució de problemes recreatius i per a la determinació d’estratègies de resolució de jocs d’estratègia de tipus numèric.
 • Argumentació de les conclusions d’una recerca tenint en compte variables diferents, punts de vista alternatius i el seu caràcter provisional.

Aquí teniu el dossier de l’espectacle

Funcions escolars a 15€ 
22 gener 2020 al 12 març 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

Un dels retrats més àcids i divertits que s’han fet mai sobre la hipocresia social.

La gloriosa trajectòria d’Oscar Wilde va quedar arruïnada sobtadament amb la condemna a dos anys de presó que l’acusava d’indecència per la seva vida privada, només tres mesos després d’haver estrenat aquesta comèdia.

L’escriptor, que no es refaria d’un cop tan dur, ja havia denunciat sovint la hipocresia d’una societat cada cop més conservadora i controladora sobre la intimitat dels seus ciutadans. Una hipocresia que, de manera premonitòria, esdevindria la protagonista d’aquesta deliciosa obra mestra sobre els embolics amorosos de dos joves britànics i les seves secretes dobles vides, la qual anticipa algunes de les principals avantguardes del segle XX.

Torna un dels grans èxits de La Brutal i el TNC, que vam poder veure al Poliorama la temporada passada.

Objectius didàctics

 • Coneixement de l’obra d’un dels autors més importants de la història de la literatura anglesa, Oscar Wilde.
 • Identificació i contextualització de manifestacions literàries diverses en l’estructura dels diferents gèneres literaris, tal com apareixen en els contextos històrics i culturals: narratius, poètics, teatrals o d’altres.
 • Coneixement de les convencions, interpretacions i adaptacions d’obres representatives de la història literària en el teatre, el cinema i en altres manifestacions estètiques.
 • Reacció personal davant d’una obra de valor estètic (literària, cinematogràfica, còmic) expressada oralment o per escrit, utilitzant com a suport anotacions, esquemes, etc.

Col·loqui postfunció

Dimecres 22 de gener us oferim participar d’un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

 

 

Funcions escolars a 15€ 
01 abril 2020 al 03 juny 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

El món que l’Empar Moliner desplega en els seus contes és d’una lucidesa radical i estimulant. Els personatges són un reflex de la societat: contradictòria, estressant, divertida, irònica i càustica. L’espectacle agafa el bo i millor dels seus contes i en fa un retrat contundent, posant la dona al centre. Les quatre actrius de T de Teatre encarnaran mares, amigues, amants, treballadores, feministes… Totes elles construïdes amb la intel·ligència, la sensibilitat i la mirada crítica d’una dona que, sabent-se com elles, ens posa davant nostre un mirall per a fer-nos reaccionar.

de 7 a 9 € per alumne 
01 octubre 2019 al 05 juny 2020
La Casa de les Punxes - Barcelona

La proposta de la Casa de les punxes és oferir activitats pensades i adaptades als diferents grups d’edat, amb l’objectiu de despertar la curiositat entorn al que s’està mostrant. Es cerca una aproximació al patrimoni històric i artístic de Catalunya a través de l’observació, la reflexió i la participació.

Les activitats, enteses com a espai de creixement, garanteixen la possibilitat d’ampliar el coneixement i busquen promoure, de manera transversal, la satisfacció per l’aprenentatge. Fomentar el treball en equip i promoure l’adquisició d’hàbits i valors per a resoldre problemes i situacions des de qualsevol àrea curricular, són les bases de la proposta.

El programa escolar està centrat en oferir visites comentades entorn a l’edifici i/o activitats relacionades amb quatre eixos temàtics: la llegenda de Sant Jordi, el treball dels artesans, l’arquitectura de l’edifici i la vida i obra del polifacètic Josep Puig i Cadafalch.

Les activitats són independents i alhora complementàries, i l’alumnat té la possibilitat d’aprendre, de reforçar i d’aprofundir en els continguts d’una forma lúdica, enriquidora i participativa.

 

VISITA GUIADA

Visita dinamitzada i participativa al voltant de l’edifici.

Quan es va construir la Casa de les Punxes? Com? Per a qui? A través d’un recorregut pensat i dissenyat per ser un viatge excepcional en el temps, coneixer- em de forma lúdica i interactiva la fascinant història de la casa més singular  de  l’arquitecte  Josep  Puig  i  Cadafalch.

La visita planteja un recorregut pels espais més representatius de l’edifici, obra del polifacètic Puig i Cadafalch. Per mitjà d’aquesta visita, els alumnes podran familiaritzar-se amb el modernisme català i alhora descobrir les curiositats, racons i secrets de la Casa de les Punxes. L’explicació s’adaptarà al nivell educatiu de cada grup i es farà entrega de material didàctic.

 

TALLERS

Els tallers tenen lloc a la nostra sala d’aprenentatge, on es desenvoluparà segons l’eix temàtic i el cicle escolar escollit. L’activitat serà conduïda per un monitor i s’adaptarà a les necessitats de cada grup, segons l’àrea d’interès,   nivell, necessitats especials,  etc.

Es podran realitzar activitats al voltant de quatre eixos temàtics, vinculats amb el dis- curs  museístic  de  la  Casa  de  les  Punxes:

 • Sant Jordi
 • Artesans
 • Arquitectura
 • Puig i Cadafalch

Podeu descarregar el Dossier Escolar aquí

 

8€ per alumne 
01 octubre 2019 al 30 abril 2020
Escola EÒLIA - Barcelona

Proposem un taller introductori en què ens endinsarem en el món de la tècnica teatral a través de l’energia, la fisicalitat i la connexió entre la veu, el cos i les emocions.

El que proposem en aquest taller és, a partir de divertits exercicis i del treball de micro-escenes, poder descobrir-nos a nosaltres mateixos, estimular i confiar en la nostra intuïció per potenciar-la, treballar l’escolta activa amb el company/a i desenvolupar les eines interpretatives innates que ja tenim.

Cursos recomanats: 4Eso, 1bat i 2bat

Lloc : Seu d’Eòlia

Professorat: Professionals en actiu de les arts escèniques i docents d’Eòlia Esad

Contacte i reserves directament amb EÒLIA: Casp 82 08010, Barcelona 933 192 397 eolia@eolia.cat www.eolia.cat