COM FER UN GRUP?

Sempre hi sortireu guanyant!

Troba el teu espectacle

Espectacles a EDUCA

Funcions escolars a 15€ 
22 gener 2020 al 13 febrer 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

Un dels retrats més àcids i divertits que s’han fet mai sobre la hipocresia social.

La gloriosa trajectòria d’Oscar Wilde va quedar arruïnada sobtadament amb la condemna a dos anys de presó que l’acusava d’indecència per la seva vida privada, només tres mesos després d’haver estrenat aquesta comèdia.

L’escriptor, que no es refaria d’un cop tan dur, ja havia denunciat sovint la hipocresia d’una societat cada cop més conservadora i controladora sobre la intimitat dels seus ciutadans. Una hipocresia que, de manera premonitòria, esdevindria la protagonista d’aquesta deliciosa obra mestra sobre els embolics amorosos de dos joves britànics i les seves secretes dobles vides, la qual anticipa algunes de les principals avantguardes del segle XX.

Col·loqui postfunció

Dimecres 22 de gener us oferim participar d’un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

Escoles a 15€ 
30 abril 2019 al 02 maig 2019
Teatre Goya - Barcelona

Pep Tosar explora la dimensió humana del poeta a través d’aquest espectacle que, impregnat del duende lorquià, integra poesia i testimoni, cant i ball flamenc, i imatge documental. L’espectacle descobreix universos desconeguts de Federico García Lorca i ofereix una guia formidable per entendre millor el poeta que va cantar a la vida i a la mort amb la mateixa intensitat.

Escoles a 15€ 
14 maig 2019 al 21 maig 2019
Onyric Teatre Condal - Barcelona

Rent és un clam a la llibertat i a la superació personal. La revolucionària òpera rock de Jonathan Larson, guanyadora d’un premi Pulitzer, narra la història d’una generació de bohemis del barri d’East Village de Nova York que lluiten per aconseguir l’acceptació social mitjançant el seu art. Joves que compten la seva vida en cicles d’amor, que han de plantar cara a la societat superant obstacles com pagar el lloguer i que reaccionen a la proximitat de la mort celebrant la vi

funció escolar a 15€ 
26 abril 2019 al 26 abril 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

Funció escolar + col·loqui amb els actors!

Senyors espectadors: queden detinguts com a sospitosos, còmplices o testimonis d’un articidi en primer grau. Tenen dret a riure, plorar, emocionar-se, seguir el ritme de les cançons i no desvetllar a ningú el final de Crim i teló.

El Teatre ha mort i el detectiu Noir ha de descobrir a l’assassí abans que l’Agència Anti Art desvetlli el secret del seu fosc passat. Per això recorrerà la història del Teatre a la recerca de veritats ocultes mentre una xarxa de misteriosos personatges conspiren a l’ombra…

Un homenatge al teatre universal amb forma de thriller de gènere negre, ambientat en un proper futur en què les arts estan prohibides i el nostre planeta, convertit en Ciutat Terra, és liderat per una intel·ligència artificial amb un exèrcit de drones. Una recerca contrarellotge en què l’assassí podria ser qualsevol.

Fins i tot vostès, senyors espectadors.

Col·loqui amb els actors

En acabar la funció, hi haurà un col·loqui amb la companyia

Dossier de l’espectacle, AQUÍ.

 

Escoles a 12€ 
09 octubre 2019 al 31 octubre 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

La Plaça del Diamant, publicada per primer cop el 1962, és considerada l’obra més emblemàtica de Mercè Rodoreda i un clàssic de la novel·la de postguerra. Aquesta adaptació dirigida per Paco Mir (El tricicle) i produïda per la Companyia Eòlia comptarà amb 8 actors que interpretaran més de 20 dels personatges de la novel·la. L’espectacle té un doble repte: intentar ser fidel a l’esperit de l’obra a la vegada que dur al públic jove una novel·la cabdal de la literatura catalana. Dos objectius a l’abast d’una producció original per a teatre escolar però pensada com una gran producció professional i de qualitat per omplir el Teatre Victòria!

L’admiració per l’autora i la seva obra és el motor d’una producció que vol comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en noranta minuts plens d’emoció, de tendresa, de preguntes sobre el futur, sobre les relacions, sobre la vida que és un misteri encara per resoldre.

Paco Mir

ARGUMENT

Amb el rerefons de la postguerra i el record de la República i de la guerra civil, La Plaça del Diamant se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure. La novel·la és una crònica de la Barcelona de postguerra i de com aquest període històric va marcar la vida d’una generació.

VALORS PEDAGÒGICS

• Apropament a la vida i època de Mercè Rodoreda.
• Apropament a l’obra LA PLAÇA DEL DIAMANT: una obra clau de la literatura catalana del segle XX.
• Desenvolupament de l’empatia.
• Reflexionar sobre el paper de la dona tant en l’època en què va ser escrita com en l’actualitat.
• Reflexionar al voltant de les relacions interpersonals i del concepte amor.
• Desenvolupament d’una actitud activa envers la societat present i futura: pensament crític, creativitat, treball en equip i respecte per la diversitat cultural i literària del país.

Col·loqui postfunció

El 9 d’octubre us oferim participar en un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

EScolar a 15€ 
13 novembre 2019 al 09 gener 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

Una nena en un camp de refugiats que plora desconsoladament perquè ha perdut als seus pares es troba amb un personatge fantàstic que la consola explicant-li la història de Pèricles.

Maremar explica la història d’una família formada per pare, mare i una filla, que, fugint dels desastres de la guerra, queden separats els uns dels altres i passen tota mena de dificultats i vicissituds fins que finalment es poden tornar a reunir quan tota esperança semblava impossible.

Tota la història és una gran metàfora d’una vida plena de pèrdues i naufragis d’una nena refugiada que finalment també es retroba amb la seva família. Maremar vol aportar un bri d’esperança a la dura realitat dels refugiats i dels que han de fugir del seu país per tal de sobreviure.

Objectius didàctics:

 • Coneixement de l’obra d’un dels autors més importants de la història del teatre mundial, William Shakespeare.
 • Vincular els continguts argumentals de l’obra amb aspectes rellevants presents en el món actual i la problemàtica que es viu en alguns indrets de la Mediterrània.
 • Anàlisi de com es pot adaptar un text clàssic a través del teatre total que inclou dansa, música i teatre.
 • Coneixement i valoració d’una companyia reconeguda del teatre català: Dagoll Dagom.
 • Coneixement de l’obra del cantautor català Lluís Llach.
 • Descobrir com els actors i actrius expressen, mitjançant la música, idees i emocions molt properes a experiències reals.
 • Reflexió sobre el llenguatge musical, el procés creatiu i els diferents elements que formen un projecte de teatre musical.
 • Valoració de la pràctica musical i coreogràfica com a font de coneixement i d’expressió.
 • Coneixement d’una nova forma de crear estructures melòdiques sense música gravada i a partir del cant a cappella.
 • Aproximar al públic jove a una experiència musical teatral original i crear interès.
 • Gaudir d’un espectacle en directe i descobrir una forma d’entreteniment.

Col·loqui postfunció

Dimecres 13 de novembre us oferim participar d’un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

English theatre · 10€ 
03 març 2020 al 13 març 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

ESPECTÁCULO EN INGLÉS

Representar un Hamlet sin cortes duraría más de 4 horas y media. En esta versión adaptada por Paco Mir, Hamlet o not (75 minutos), se han hecho algunos cortes para acercar el clásico a los estudiantes de inglés. Además, la dramaturgia se ha trasladado a la época de los años 80, con una atmósfera que nos recuerda la serie Stranger Things, sin renunciar a la escencia de la historia de Shakespeare ni a los diálogos originales (trasladados al inglés moderno).

Hamlet, el príncipe de Dinamarca, deberá descubrir quién asesinó a su padre, qué amigos de la corte le son fieles y cuáles de ellos son traidores. La aparición del fantasma de su padre, el amor de Ophelia y otras circunstancias harán que Hamlet se vuelva loco. O quizás es el más lúcido de toda la corte?

Hamlet or not es una adaptación al inglés moderno para un público amplio a partir de catorce años, con un nivel intermedio de inglés (B2 – First). Quién estudia una lengua extranjera tiene una característica en común: la mente está despierta y en tensión. Shakespeare siempre es generoso con el espectador con este estado de atención y transformación. Sus personajes son cuanto son los demás y todo cuanto pueden llegar a ser. Y desde aquí queremos trabajar la lengua: des de la vida misma.

TO LEARN OR NOT TO LEARN

To learn or not to learn, this is the question that concerns us.

Languages change. Theatre and education change with them.

How can we bring ancient Shakespeare closer to modern English students? We will pause the play to explain scenes, use contemporary words where possible and resort to humor to open the students’ minds, as well as counting on other surprises onstage.

With and  English-speaking cast

VALORES PEDAGÓGICOS

Lengua y literatura inglesas

Redacción de reseñas críticas senzillas sobre la obra literaria.

Identificar las ideas principales de un texto oral de una cierta complejidad lingüística y discursiva.

Artes escénicas
Analitzar los roles y personajes en las conductas dramáticas y teatrales.

Explorar las características escénicas del “Globe”, el teatro desnudo de Shakespeare.

Filosofía

Discernir sobre la acción moral y la acción racional, y analizar sus fundamentos. Planteamiento de responsabilidades en contextos regales, normativos y morales.

Abrir un espacio de reflexión alrededor de la venganza.

DOSSIER

Puedes descarregarte el dossier del espectáculo, AQUÍ

COLOQUIO POSTFUNCIÓN

El 3 de marzo os ofrecemos participar en un coloquio con la compañía al final del espectáculo.
Duración: 30 min.

Escolars a 8€ 
06 maig 2019 al 10 maig 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

Paco Mir (Tricicle) adapta els contes de Pere Calders i, fidel al contingut i llenguatge de l’autor, fa pujar a l’escenari trenta-tres personatges, interpretats per tres actors de la Cia. Eòlia.

Escolars a 8€ 
07 febrer 2020 al 21 febrer 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

A la Sol li agrada el Martín, però el Martín mai s’ha fixat en la nostra protagonista (tot i que és una nena molt especial): duu unes cuetes molt divertides, unes ulleres massa grans, uns vestits sempre multicolors i –el que la fa més diferent– duu unes ales i molts ocells al cap. Però el Martin segueix sense mirar-la i ella, aconsellada pel seus amics, es canvia de pentinat, es treu les ulleres, comença a vestir-se com tothom i perd les ales i els ocells i, de cop, quan finalment ja és una més i s’assembla a la majoria, quan ja ha perdut tot el que la feia única, el Martín es fixa amb ella. Però la Sol encara haurà de prendre una altra decisió: val la pena canviar la nostra manera de ser per agradar als altres?

Col·loqui postfunció

Divendres 7 de febrer us oferim participar d’un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.