COM FER UN GRUP?

Sempre hi sortireu guanyant!

Troba el teu espectacle

Espectacles a EDUCA

funció escolar a 15€ 
26 abril 2019 al 26 abril 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

Funció escolar + col·loqui amb els actors!

Senyors espectadors: queden detinguts com a sospitosos, còmplices o testimonis d’un articidi en primer grau. Tenen dret a riure, plorar, emocionar-se, seguir el ritme de les cançons i no desvetllar a ningú el final de Crim i teló.

El Teatre ha mort i el detectiu Noir ha de descobrir a l’assassí abans que l’Agència Anti Art desvetlli el secret del seu fosc passat. Per això recorrerà la història del Teatre a la recerca de veritats ocultes mentre una xarxa de misteriosos personatges conspiren a l’ombra…

Un homenatge al teatre universal amb forma de thriller de gènere negre, ambientat en un proper futur en què les arts estan prohibides i el nostre planeta, convertit en Ciutat Terra, és liderat per una intel·ligència artificial amb un exèrcit de drones. Una recerca contrarellotge en què l’assassí podria ser qualsevol.

Fins i tot vostès, senyors espectadors.

Col·loqui amb els actors

En acabar la funció, hi haurà un col·loqui amb la companyia

Dossier de l’espectacle, AQUÍ.

 

Text en anglès · 10€ 
18 març 2019 al 29 març 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

ESPECTACLE EN ANGLÈS

“Durant 75 minuts faré veure que sóc Hamlet”. / “Jo faré veure que m’ho crec”. Hamlet, l’obra més coneguda de Shakespeare, és l’exemple perfecte per a representar l’essència del teatre: l’art de l’encontre i, per tant, del conflicte entre espectador i actor.

Hamlet és una obra enigmàtica i misteriosa, en la qual cada personatge és una artista de la simulació. El mateix Hamlet és un ésser en contínua transformació. En ell caben la cortesia i la reflexió, al costa de la passió, la burla, l’enigma o la possibilitat de bogeria. Al castell d’Elsenor, en un ambient claustrofòbic i hostil, s’alteren escenes solemnes i revesos irònics, al mateix temps que es van coent una sèrie de personatges, el sentit últim del qual serà portar a Hamlet a vèncer la seva tensió interna i complir la venjança per la mort del seu pare.

Hamlet or not és una adaptació per a un públic ample a partir de catorze anys, amb un nivell intermedi d’anglès (B2 – First. Qui estudia una llengua estrangera té una característica en comú: la ment està desperta i en tensió. Shakespeare sempre és generós amb l’espectador amb aquest estat d’atenció i transformació. Els seus personatges són el que és tothom, o tot allò que podem arribar a ser. I des d’aquí volem treballar la llengua: des de la vida mateixa.

TO LEARN OR NOT TO LEARN

To learn or not to learn, this is the question that concerns us.

Languages change. Theatre and education change with them.

How can we bring ancient Shakespeare closer to modern English students? We will pause the play to explain scenes, use contemporary words where possible and resort to humor to open the students’ minds, as well as counting on other surprises onstage.

With and  English-speaking cast

VALORS PEDAGÒGICS

Llengua i literatura angleses

Redacció de ressenyes crítiques senzilles sobre l’obra literària.

Identificar les idees principals d’un text oral d’una certa complexitat lingüística i discursiva.

Arts escèniques
Analitzar els rols i personatges en les conductes dramàtiques i teatrals.

Explorar les característiques escèniques del “Globe”, el teatre despullat de Shakespeare.

Filosofia

Discernir sobre l’acció moral i l’acció racional, i analitzar-ne els seus fonaments. Plantejament de la responsabilitat en contextos normatius, legals i morals.

Obrir un espai de reflexió al voltant de la venjança.

DOSSIER

Pots descarregar-te el dossier de l’espectacle, AQUÍ

COL·LOQUI POSTFUNCIÓ

18 de març us oferim participar en un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

Alfredo Sanzol, T de Teatre i Dagoll Dagom 
24 gener 2019 al 10 abril 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

El Teatre Poliorama acollirà, a partir del 19 de gener, la versió catalana de La Ternura d’Alfredo Sanzol. Sanzol, guardonat amb el XII Premio Valle-Inclán de Teatro per aquest mateix espectacle en la seva versió castellana, dirigirà ara Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Javier Beltrán, Ferran Vilajosana, Marta Pérez i Jordi Rico.

L’autor s’ha inspirat en l’univers de les comèdies de Shakespeare per dirigir una enginyosa comèdia romàntica de llenyataires i princeses que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l’amor. Si volem estimar hem d’arriscar-nos a patir.

La tendresa narra la història d’una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l’Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d’haver envaït Anglaterra. La reina Esmeralda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l’Armada passa a prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen. El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que escullen una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s’hi van amagar per no tornar a veure una dona en la seva vida. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d’homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.

Valors pedagògics

 • Descobrir els punts que fan que La tendresa sigui una comèdia com a gènere teatral.
 • Anàlisi dels tòpics que existeixen sobre el comportament de les persones en base al seu gènere.
 • Coneixement dels tabús que envolten els homes i dones i posterior valoració de la realitat.
 • Analitzar què és l’amor i la tendresa i si és possible un sense l’altra.
 • Preguntar-se si és possible l’amor sense arriscar-se al patiment que pot comportar.
 • Anàlisi dels límits on ha d’arribar la protecció dels pares envers els fills. Com les vivències han de ser pròpies per arribar al desenvolupament de la seva personalitat.

Col·loqui postfunció

Dijous 24 de gener us oferim participar en un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

Dossier del espectáculo

Puedes descargarlo aquí

www.latendresa.com

15€ per alumne 
20 març 2019 al 20 març 2019
Teatre Victoria - Barcelona

El despertar de la primavera (Spring Awakening) és un musical pop rock que tracta sobre l’amor adolescent, la repressió, la por, l’abús de poder i la incomprensió. El musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món des de la seva estrena l’any 2006 a l’Off Broadway de Nova York. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals, i s’ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diverses gires pels Estat Units i pel Regne Unit… i ara, Barcelona. La producció original de Broadway l’any 2006, va guanyar 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk.

Melchior és un jove intel·ligent i astut que, gràcies als llibres, ha après diversos aspectes sobre la sexualitat humana que la societat s’obstina a amagar i titllar de tabú. Ell és el confessor del seu amic i company de classe Moritz, que li explica que se sent torturat davant els somnis eròtics que acompanyen les seves nits. D’altra banda, la dolça Wendla que fracassa en l’intent que la seva mare li expliqui com s’engendren els nadons, es retroba amb Melchior i entre ells sorgeix alguna cosa especial.

L’espectacle, que conté 19 números musicals, esta dirigit per Marc Vilavella (Homes Foscos, Mar i Cel, la Barni Teatre), la coreografia és d’Ariadna Peya (Cia. Les Impuxibles, Grease, el musical), la direcció musical de Gustavo Llull (Poe de Dagoll Dagom, Operación Triunfo) i la traducció catalana de David Pintó (MARES I FILLES i HOMES FOSCOS). Jordi Bulbena (TeatreNacional de Catalunya, Teatre Lliure, Comediants) és el responsable de l’escenografia i el vestuari.

Coloquio postfunción

El 6 de març us oferim participar al col·loqui amb la companyia al final de l’espectacle.
Durada: 30 min.

 

Escoles i grups a 8€ 
08 gener 2019 al 29 gener 2019
Teatre Victoria - Barcelona

La Plaça del Diamant, publicada per primer cop el 1962, és considerada l’obra més emblemàtica de Mercè Rodoreda i un clàssic de la novel·la de postguerra. Aquesta adaptació dirigida per Paco Mir (El tricicle) i produïda per la Companyia Eòlia comptarà amb 8 actors que interpretaran més de 20 dels personatges de la novel·la. L’espectacle té un doble repte: intentar ser fidel a l’esperit de l’obra a la vegada que dur al públic jove una novel·la cabdal de la literatura catalana. Dos objectius a l’abast d’una producció original per a teatre escolar però pensada com una gran producció professional i de qualitat per omplir el Teatre Victòria!

L’admiració per l’autora i la seva obra és el motor d’una producció que vol comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en noranta minuts plens d’emoció, de tendresa, de preguntes sobre el futur, sobre les relacions, sobre la vida que és un misteri encara per resoldre.

Paco Mir

ARGUMENT

Amb el rerefons de la postguerra i el record de la República i de la guerra civil, La Plaça del Diamant se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure. La novel·la és una crònica de la Barcelona de postguerra i de com aquest període històric va marcar la vida d’una generació.

VALORS PEDAGÒGICS

• Apropament a la vida i època de Mercè Rodoreda.
• Apropament a l’obra LA PLAÇA DEL DIAMANT: una obra clau de la literatura catalana del segle XX.
• Desenvolupament de l’empatia.
• Reflexionar sobre el paper de la dona tant en l’època en què va ser escrita com en l’actualitat.
• Reflexionar al voltant de les relacions interpersonals i del concepte amor.
• Desenvolupament d’una actitud activa envers la societat present i futura: pensament crític, creativitat, treball en equip i respecte per la diversitat cultural i literària del país.

Col·loqui postfunció

El 25 de gener us oferim participar en un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

Escolars a 8€ 
06 maig 2019 al 10 maig 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

Paco Mir (Tricicle) adapta els contes de Pere Calders i, fidel al contingut i llenguatge de l’autor, fa pujar a l’escenari trenta-tres personatges, interpretats per tres actors de la Cia. Eòlia.

Escolars a 8€ 
11 març 2019 al 12 març 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

Un director famós, malcarat, d’un aspecte ben particular i una mica desconcertat ha de fer un càsting a uns músics per acompanyar un cor en una obra musical.
De moment només ha arribat el públic, que per cert no està convidat. Els músics, amb retard, comencen a aparèixer, tots de diversos orígens i que parlen els seus propis idiomes.

ÚLTIMES ENTRADES 
09 gener 2019 al 10 gener 2019
Teatre Poliorama - Barcelona

Una nena en un camp de refugiats que plora desconsoladament perquè ha perdut als seus pares es troba amb un personatge fantàstic que la consola explicant-li la història de Pèricles.

Maremar explica la història d’una família formada per pare, mare i una filla, que, fugint dels desastres de la guerra, queden separats els uns dels altres i passen tota mena de dificultats i vicissituds fins que finalment es poden tornar a reunir quan tota esperança semblava impossible.

Tota la història és una gran metàfora d’una vida plena de pèrdues i naufragis d’una nena refugiada que finalment també es retroba amb la seva família. Maremar vol aportar un bri d’esperança a la dura realitat dels refugiats i dels que han de fugir del seu país per tal de sobreviure.

Objectius didàctics:

 • Coneixement de l’obra d’un dels autors més importants de la història del teatre mundial, William Shakespeare.
 • Vincular els continguts argumentals de l’obra amb aspectes rellevants presents en el món actual i la problemàtica que es viu en alguns indrets de la Mediterrània.
 • Anàlisi de com es pot adaptar un text clàssic a través del teatre total que inclou dansa, música i teatre.
 • Coneixement i valoració d’una companyia reconeguda del teatre català: Dagoll Dagom.
 • Coneixement de l’obra del cantautor català Lluís Llach.
 • Descobrir com els actors i actrius expressen, mitjançant la música, idees i emocions molt properes a experiències reals.
 • Reflexió sobre el llenguatge musical, el procés creatiu i els diferents elements que formen un projecte de teatre musical.
 • Valoració de la pràctica musical i coreogràfica com a font de coneixement i d’expressió.
 • Coneixement d’una nova forma de crear estructures melòdiques sense música gravada i a partir del cant a cappella.
 • Aproximar al públic jove a una experiència musical teatral original i crear interès.
 • Gaudir d’un espectacle en directe i descobrir una forma d’entreteniment.

Col·loqui postfunció

Dijous 4 d’octubre us oferim participar d’un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.