TOP GRUPS | EDUCA Espectacles EDUCA – Reserva el teu grup. Sempre hi sortireu guanyant!

COM FER UN GRUP?

Sempre hi sortireu guanyant!

Troba el teu espectacle

Espectacles a EDUCA

Preu per a Centres Educatius 8€. 
27 novembre 2020 al 04 desembre 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

A la Sol li agrada el Martín, però el Martín mai s’ha fixat en la nostra protagonista (tot i que és una nena molt especial): duu unes cuetes molt divertides, unes ulleres massa grans, uns vestits sempre multicolors i –el que la fa més diferent– duu unes ales i molts ocells al cap.

Però el Martín segueix sense mirar-la i ella, aconsellada pel seus amics, es canvia de pentinat, es treu les ulleres, comença a vestir-se com tothom i perd les ales i els ocells i, de cop, quan finalment ja és una més i s’assembla a la majoria, quan ja ha perdut tot el que la feia única, el Martín es fixa en ella.

Però la Sol encara haurà de prendre una altra decisió: val la pena canviar la nostra manera de ser per agradar als altres?

Objectius didàctics

 • Dramatització de situacions i textos literaris.
 • Descoberta de les formes d’organització de l’escola i de l’entorn proper, valorant la importància de la convivència.
 • Reconeixement dels drets i deures de les persones del grup, així com la importància del diàleg en la resolució de conflictes.
 • Apreciació que la manera de ser i de pensar, els valors i les creences influeixen en la manera com ens relacionem amb i a través de l’art.
 • Valoració positiva de la diversitat de posicionaments, judicis i arguments que desvetllen els objectes i les imatges.
 • Expressió oral d’idees, emocions i experiències, que desvetllen les manifestacions artístiques i culturals per promoure la comprensió crítica.
 • Apreciació de la influència de l’experiència cultural de l’entorn en la comprensió, interpretació i creació musical i escènica.
 • Expressió raonada de sensacions personals i respecte davant les opinions dels altres.

 

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021

Protocol del Teatre Poliorama en prevenció de laCovid-19

Preu per a Centres Educatius 10€ 
05 maig 2021 al 07 maig 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

Hamlet forma part de la història, no només literària, sinó també social i universal. Hamlet ha esdevingut un mite en la societat occidental i, com a tal, les seves múltiples facetes ens parlen de cadascun dels enigmes de la personalitat de l’ésser humà. La moral i la tradició es qüestionen davant la injustícia i els complots del poder. Una obra rabiosament actual.

La revisió de l’obra de William Shakespeare ens permet entrar en els grans temes de la humanitat al llarg de la història i, sobretot, actuals: l’amor, la traïció, la societat versus la intimitat, l’art, la política, la gelosia, l’enveja, la família, la monarquia, els rols de gènere, l’educació, la guerra, el més enllà, la fe, etc.

Hamlet no és res més que un adolescent desorientat per la pèrdua de son pare i pel casament de sa mare. A la vegada, qualsevol adolescent d’avui en dia, té dintre seu tota la rabia, dubtes existencials, morals i espirituals del propi Hamlet.

Hamlet som nosaltres en les fases d’adolescència, de vida adulta, de vellesa. La gran qüestió del sentit de la vida està present en totes les nostres etapes humanes: ser o no ser, aquest és el dilema.

 

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19

Preu per a Centres Educatius 10€ 
15 desembre 2020 al 16 desembre 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

A la Jana, a en Pau i a la Melmelada Band els encanta explorar i viure aventures. Aquestes aventures de dins el Pot Petit les han convertit en cançons i ara les volen compartir amb tots vosaltres.

Nous personatges, vells coneguts i molta música. Un concert màgic i participatiu amb nou músics dalt l’escenari, titelles i teatre per gaudir amb l’escola i la família!

 

 

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Protocol del Teatre Poliorama en prevenció de la Covid-19

Preu per a Centres Educatius 10€. 
02 febrer 2021 al 05 febrer 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

Un recorregut per la importància de la música i la cançó en la vida dels Infants a través de les cançons més conegudes de la Dàmaris Gelabert.

Tot el que ens envolta sona: fins i tot abans de néixer, la vida és plenade sons, música i cançons. A través d’una petita història biogràfica conduïda per les seves cançons més conegudes, la Dàmaris Gelabert, acompanyada de músics i actors, ens descobreix com el món és ple de sons i cançons, però també com les cançons ens ajuden a aprendre i a créixer.

L’espectacle-concert proposa oferir als infants l’oportunitat de viure una experiència musical enriquidora d’escolta activa i participativa, que incidirà en la cançó com un dels elements comunicatius més importants, potenciant el desenvolupament de moltes de les capacitats del currículum de 2n cicle d’educació infantil i en el desenvolupament de les competències bàsiques que el currículum de primer cicle de Primària disposa, en especial les competències pròpies de l’àmbit artístic.

L’espectacle i la proposta del repertori de cançons, pot incidir positivament en el desenvolupament de moltes de les capacitats del currículum de 2n cicle d’educació infantil i de cicle inicial de Primària. La participació en aquest espectacle, afavorirà especialment eldesenvolupament de les competències artístiques i d’aprendre a aprendre.

 

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19

Preu per a Centres Educatius 10€ 
22 febrer 2021 al 25 febrer 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

“Carlos, em dic Carlos. Tinc 15 anys, o 16…. Vaig a cole, m’avorreixo; quedo al parc amb els col·legues; ballo hip-hop… i un dia conec la Clàudia i… màgia”.

A.K.A. (Also Known As)– espectacle en anglès- ens parla d’un període de l’adolescència d’en Carlos del qual nosaltres formem part. D’un moment en què, per circumstàncies alienes a ell, trontollen els seus ciments, les seves arrels i tot s’esfondra.

I és que en Carlos és adoptat… i els ulls dels altres, el nostres, li fan plantejar quina és la seva “vertadera” identitat.

Perquè en el fons, som qui sentim que som o qui la gent creu que som?

 

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19

Preu per a Centres Educatius 10€. 
20 abril 2021 al 30 abril 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

Bodas de Sangre és l’obra més famosa de Federico García Lorca. Ho és pels seus poderosos versos, per la seva màgica simbologia, pel retrat d’uns personatges arrelats a una terra i a unes passions de les quals no poden fugir.

Després de Yerma, la companyia Projecte Ingenu insisteix en adaptar a Lorca i portar-ho cap al nostre món actual. Ho fa amb la voluntat de divulgar l’obra i la figura del poeta entre les generacions més joves, treballant per a mostrar la seva estricta vigència en el nostre temps: Lorca, el nostre contemporani.

Per a fer-ho, la companyia s’acosta als versos lorquians sense renunciar al seu estil propi on la plasticitat i la musicalitat impregnen l’escena i la paraula. Aquesta musicalitat que es transformarà en cant en molts versos, estarà impregnada de tradició i modernitat a parts iguals, barrejant música electrònica i sonoritats populars, retent homenatge a tant a Camarón com a Rosalía.

Al final, Bodas de Sangre és un retrat pur i essencial de la passió amorosa enfront de les convencions socials, un mirall on qualsevol jove se sent poderosament reflectit.

 

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19

Preu per a Centres Educatius 15€. 
20 novembre 2020 al 26 febrer 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

5ª temporada d’un èxit sense precedents!

 

L´any 2003 “el mètode Grönholm” es va estrenar per primer cop al Teatre Nacional de Catalunya i, des d’aleshores, ha traspassat totes les fronteres: ha esdevingut un èxit de públic tant a Catalunya, com a la resta de l’Estat com en l’àmbit internacional.

Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer són els quatre actors que aquest cop es posaran a la pell de quatre candidats a un lloc d’alt executiu d’una multinacional, tots ells ben disposats a sotmetre’s a les rocambolesques proves del procés de selecció.

Aquesta situació dona peu a una comèdia de riures assegurats, perquè no hi res més divertit que veure les nostre pròpies misèries, adonar-nos en aquest mirall màgic que és el teatre, de com l’ambició per aconseguir una mica més de prestigi, de consideració social i de diners ens fa actuar de la manera més ridícula. Sí, la gent riu molt a “El mètode Grönholm” però és un riure molt sa…., ens estem rient només de nosaltres mateixos.

Jordi Galceran amb “El mètode Grönholm” és l’autor català que ha aconseguit ser el més representat a Catalunya i al món amb una obra dramàtica de text

“En el teatre hi ha fracassos, aventures, èxits i fenòmens. “El mètode Grönholm” entra en aquesta última categoria”

-Sergi Belbel.

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19

Preu per a Centres Educatius 6€ 
18 febrer 2021 al 19 febrer 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

10è Festival Internacional del Circ Elefant d’Or – Girona

Després de l’extraordinari èxit de crítica i públic en les nou primeres edicions, amb més de 200.000 espectadors, Girona es converteix per quarta vegada en el marc de l’únic festival internacional del circ del nostre país. A imatge dels grans festivals circenses de Moscou o Monte-Carlo, la desena edició del certamen ofereix una esmerçada tria d’artistes entre els que figura l’elit mundial dels millors trapezistes, acròbates, malabaristes i pallassos arribats de tots els racons del planeta per a captivar amb les seves proeses.

El 10è Aniversari del Festival Internacional del Circ presentarà una selecció de les 24 millors atraccions mai vistes en els circs europeus: més de 80 artistes totalment nous a Europa vinguts de 14 països. Alhora que actuaran pel públic, tots ells competiran davant un jurat internacional format pels directors d’alguns dels circs més prestigiosos d’arreu del món.

Les dues semifinals (espectacles Blau i Vermell, totalment diferents) i la final (espectacle Or) es realitzen sota la Gran Carpa climatitzada, de disseny innovador i avançada tecnologia, sense columnes i amb capacitat per més de dos mil espectadors i aforament totalment numerat, que s’alçarà al Camp de Mart del Parc de La Devesa de Girona.

 

FUNCIONS ESCOLARS:

Dijous 18 de febrer a les 9.45h i a les 12.30h.

Divendres 19 de febrer a les 9.45h i a les 12.30h.

 

Preu per a Centres Educatius 10€ 
19 gener 2021 al 28 gener 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

Un escape room diferent, interactiu i educatiu!

Un espectacle on a través del joc es toquen aspectes relacionats amb la ciència. La Mia, un robot d’intel·ligència artificial avançada, s’ha escapat de l’empresa on l’han fabricat. Ha descobert una informació que pot salvar la humanitat però que dóna pocs beneficis econòmics, i això no interessa a tothom….

Perseguida pels que la volen destruir, la Mia s’ha refugiat al teatre buscant gent sensible a qui pugui transmetre el seu gran secret. Però hi ha un petit problema: està programada per autodestruir-se si revela informació confidencial. Per tant, hauran de ser els seus interlocutors els qui, a través de les pistes i els enigmes que ella plantegi, descobreixin la clau que garanteix la felicitat, la seguretat i la supervivència de l’espècie humana.

Tic, tac, tic, tac; el cronòmetre està en marxa. Resoldre l’enigma o destruir-se. Escapar-se o morir.
Que comenci el joc!

Col·loqui postfunció

El 19 de gener hi ha previst un col·loqui amb els actors en acabar la funció. La durada del col·loqui és de 30 minuts aproximadament.

Objectius didàctics

 • Observació i descripció científica d’estructures a l’Univers i a la Terra, de materials i éssers vius, utilitzant el vocabulari de manera rigorosa.
 • Raonament i prova (ús/utilització, interpretació, anàlisi, distinció, comparació, comprensió, selecció, significat, efecte).
 • Desenvolupament d’estratègies de càlcul mental i d’estimació de resultats de càlculs, i comparació amb els resultats obtinguts a través dels càlculs precisos.
 • Utilització de models matemàtics per a la resolució de problemes recreatius i per a la determinació d’estratègies de resolució de jocs d’estratègia de tipus numèric.
 • Argumentació de les conclusions d’una recerca tenint en compte variables diferents, punts de vista alternatius i el seu caràcter provisional.

 

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19

Preu per a Centres Educatius 12€. 
16 març 2021 al 26 març 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

La Plaça del Diamant, publicada per primer cop el 1962, és considerada l’obra més emblemàtica de Mercè Rodoreda i un clàssic de la novel·la de postguerra. Aquesta adaptació dirigida per Paco Mir (El Tricicle) i produïda per la Companyia Eòlia té el repte d’intentar ser fidel a l’esperit d’una novel·la cabdal de la literatura catalana.

D’una novel·la es poden fer tantes adaptacions com lectors i la nostra, sortosament, coincideix amb la que podria fer gran part del públic: comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en vuitanta minuts plens d’emoció i tendresa, un miracle que només es pot fer amb set actors entregats que es multipliquen en una vintena llarga de personatges aconseguint que el muntatge no perdi ni l’encant pausat dels ambients que recorre la protagonista ni el to de l’obra original. Tot un repte.”

Paco Mir

 

ARGUMENT

Amb el rerefons de la postguerra i el record de la República i de la guerra civil, La Plaça del Diamant se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure. La novel·la és una crònica de la Barcelona de postguerra i de com aquest període històric va marcar la vida d’una generació.

VALORS PEDAGÒGICS

• Apropament a la vida i època de Mercè Rodoreda.
• Apropament a l’obra LA PLAÇA DEL DIAMANT: una obra clau de la literatura catalana del segle XX.
• Desenvolupament de l’empatia.
• Reflexionar sobre el paper de la dona tant en l’època en què va ser escrita com en l’actualitat.
• Reflexionar al voltant de les relacions interpersonals i del concepte amor.
• Desenvolupament d’una actitud activa envers la societat present i futura: pensament crític, creativitat, treball en equip i respecte per la diversitat cultural i literària del país.

Col·loqui postfunció

El 9 d’octubre us oferim participar en un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

Taller escenes amb els actors

Pots descarregar-te el dossier i la fitxa per contractar aquest taller a l’Escola Eòlia  AQUÍ.

 

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19