TOP GRUPS | EDUCA Espectacles EDUCA – Reserva el teu grup. Sempre hi sortireu guanyant!

COM FER UN GRUP?

Sempre hi sortireu guanyant!

Troba el teu espectacle

Espectacles a EDUCA

Preu per a Centres Educatius 15€. 
11 desembre 2020 al 26 febrer 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

¡5ª temporada d’un èxit sense precedents!

L’any 2003 “El mètode Grönholm” se estrenó por primera vez en el Teatro Nacional de Cataluña y des de entonces ha traspasado todas las fronteras: ha acontecido un éxito de público tanto en Cataluña, tanto en el resto del estado cómo en el ámbito internacional.

Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer son los cuatro actores que esta vez se pondran en la piel de cuatro candidatos para un lugar de alto ejecutivo en una multinacional; todos ellos muy dispuestos a someterse a las rocambolescas pruebas del proceso de selección.

Esta situación da pie a una comedia de risas aseguradas, porque no hay nada más divertido que ver nuestras propias miserias, y darnos cuenta en este espejo mágico que es el teatro, sobre como la ambición por conseguir algo más de prestigio, de consideración social y de dinero nos hace actuar de la manera más ridícula. Sí, la gente ríe mucho a “El mètode Grönholm” pero es una risa muy sana…., nos estamos riendo solo de nosotros mismos.

Jordi Galceran con “El mètode Grönholm” es el autor catalán que ha conseguido ser el más representado en Cataluña y en el mundo con una obra dramática de texto.

En el teatro hay fracasos, aventuras, éxitos y fenómenos. “El método Grönholm” entra en esta última categoría

-Sergi Belbel.

Descarga el programa de mano de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Revisa el protocolo que hemos activado al Teatro Poliorama en prevención del Covid-19.

Preu per a Centres Educatius 10€ 
19 gener 2021 al 19 gener 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

Un escape room diferent, interactiu i educatiu!

Un espectacle on a través del joc es toquen aspectes relacionats amb la ciència. La Mia, un robot d’intel·ligència artificial avançada, s’ha escapat de l’empresa on l’han fabricat. Ha descobert una informació que pot salvar la humanitat però que dóna pocs beneficis econòmics, i això no interessa a tothom….

Perseguida pels que la volen destruir, la Mia s’ha refugiat al teatre buscant gent sensible a qui pugui transmetre el seu gran secret. Però hi ha un petit problema: està programada per autodestruir-se si revela informació confidencial. Per tant, hauran de ser els seus interlocutors els qui, a través de les pistes i els enigmes que ella plantegi, descobreixin la clau que garanteix la felicitat, la seguretat i la supervivència de l’espècie humana.

Tic, tac, tic, tac; el cronòmetre està en marxa. Resoldre l’enigma o destruir-se. Escapar-se o morir.
Que comenci el joc!

Col·loqui postfunció

El 19 de gener hi ha previst un col·loqui amb els actors en acabar la funció. La durada del col·loqui és de 30 minuts aproximadament.

Objectius didàctics

 • Observació i descripció científica d’estructures a l’Univers i a la Terra, de materials i éssers vius, utilitzant el vocabulari de manera rigorosa.
 • Raonament i prova (ús/utilització, interpretació, anàlisi, distinció, comparació, comprensió, selecció, significat, efecte).
 • Desenvolupament d’estratègies de càlcul mental i d’estimació de resultats de càlculs, i comparació amb els resultats obtinguts a través dels càlculs precisos.
 • Utilització de models matemàtics per a la resolució de problemes recreatius i per a la determinació d’estratègies de resolució de jocs d’estratègia de tipus numèric.
 • Argumentació de les conclusions d’una recerca tenint en compte variables diferents, punts de vista alternatius i el seu caràcter provisional.

 

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19

Preu per a Centres Educatius 12€. 
16 març 2021 al 26 març 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

La Plaça del Diamant, publicada per primer cop el 1962, és considerada l’obra més emblemàtica de Mercè Rodoreda i un clàssic de la novel·la de postguerra. Aquesta adaptació dirigida per Paco Mir (El Tricicle) i produïda per la Companyia Eòlia té el repte d’intentar ser fidel a l’esperit d’una novel·la cabdal de la literatura catalana.

D’una novel·la es poden fer tantes adaptacions com lectors i la nostra, sortosament, coincideix amb la que podria fer gran part del públic: comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en vuitanta minuts plens d’emoció i tendresa, un miracle que només es pot fer amb set actors entregats que es multipliquen en una vintena llarga de personatges aconseguint que el muntatge no perdi ni l’encant pausat dels ambients que recorre la protagonista ni el to de l’obra original. Tot un repte.”

Paco Mir

ARGUMENT

Amb el rerefons de la postguerra i el record de la República i de la guerra civil, La Plaça del Diamant se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure. La novel·la és una crònica de la Barcelona de postguerra i de com aquest període històric va marcar la vida d’una generació.

VALORS PEDAGÒGICS

• Apropament a la vida i època de Mercè Rodoreda.
• Apropament a l’obra LA PLAÇA DEL DIAMANT: una obra clau de la literatura catalana del segle XX.
• Desenvolupament de l’empatia.
• Reflexionar sobre el paper de la dona tant en l’època en què va ser escrita com en l’actualitat.
• Reflexionar al voltant de les relacions interpersonals i del concepte amor.
• Desenvolupament d’una actitud activa envers la societat present i futura: pensament crític, creativitat, treball en equip i respecte per la diversitat cultural i literària del país.

Col·loqui postfunció

El 9 d’octubre us oferim participar en un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

Taller escenes amb els actors

Pots descarregar-te el dossier i la fitxa per contractar aquest taller a l’Escola Eòlia  AQUÍ.

 

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19

Preu per a Centres Educatius 10€. 
20 abril 2021 al 30 abril 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

Bodas de Sangre és l’obra més famosa de Federico García Lorca. Ho és pels seus poderosos versos, per la seva màgica simbologia, pel retrat d’uns personatges arrelats a una terra i a unes passions de les quals no poden fugir.

Després de Yerma, la companyia Projecte Ingenu insisteix en adaptar a Lorca i portar-ho cap al nostre món actual. Ho fa amb la voluntat de divulgar l’obra i la figura del poeta entre les generacions més joves, treballant per a mostrar la seva estricta vigència en el nostre temps: Lorca, el nostre contemporani.

Per a fer-ho, la companyia s’acosta als versos lorquians sense renunciar al seu estil propi on la plasticitat i la musicalitat impregnen l’escena i la paraula. Aquesta musicalitat que es transformarà en cant en molts versos, estarà impregnada de tradició i modernitat a parts iguals, barrejant música electrònica i sonoritats populars, retent homenatge a tant a Camarón com a Rosalía.

Al final, Bodas de Sangre és un retrat pur i essencial de la passió amorosa enfront de les convencions socials, un mirall on qualsevol jove se sent poderosament reflectit.

 

Descarrega el programa de mà de la temporada escolar 2020-2021 aquí

Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19

Preu per a Centres Educatius 10€ 
12 maig 2021 al 14 maig 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

Hamlet forma part de la història, no només literària, sinó també social i universal. Hamlet ha esdevingut un mite en la societat occidental i, com a tal, les seves múltiples facetes ens parlen de cadascun dels enigmes de la personalitat de l’ésser humà. La moral i la tradició es qüestionen davant la injustícia i els complots del poder. Una obra rabiosament actual.

La revisió de l’obra de William Shakespeare ens permet entrar en els grans temes de la humanitat al llarg de la història i, sobretot, actuals: l’amor, la traïció, la societat versus la intimitat, l’art, la política, la gelosia, l’enveja, la família, la monarquia, els rols de gènere, l’educació, la guerra, el més enllà, la fe, etc.

Hamlet no és res més que un adolescent desorientat per la pèrdua de son pare i pel casament de sa mare. A la vegada, qualsevol adolescent d’avui en dia, té dintre seu tota la rabia, dubtes existencials, morals i espirituals del propi Hamlet.

Hamlet som nosaltres en les fases d’adolescència, de vida adulta, de vellesa. La gran qüestió del sentit de la vida està present en totes les nostres etapes humanes: ser o no ser, aquest és el dilema.

Valors pedagògics:

 • Conèixer l’obra d’un dels autors més importants de la història del teatre mundial.
 • Vincular els continguts argumentals de l’obra amb aspectes rellevants presents en el  món actual. 
 • Analitzar com es pot adaptar un text clàssic a través del teatre incloent dansa i música.
 • Conèixer i valorar una companyia jove.  
 • Descobrir com els actors i actrius expressen, mitjançant la música, idees i emocions molt  pròximes a experiències reals. 
 • Reflexionar sobre el procés creatiu i els diferents elements que formen un projecte de  teatre.  
 • Apropar el públic jove a una experiència teatral original i crear interès per les arts  escèniques i les manifestacions culturals en general. 
 • Disfrutar d’un espectacle en directe i descobrir una forma d’entreteniment. 

Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19

Preu per a Centres Educatius 6€ 
18 febrer 2021 al 19 febrer 2021
Gran carpa Camp de Mart la Devesa

10è Festival Internacional del Circ Elefant d’Or – Girona

Després de l’extraordinari èxit de crítica i públic en les nou primeres edicions, amb més de 200.000 espectadors, Girona es converteix per quarta vegada en el marc de l’únic festival internacional del circ del nostre país. A imatge dels grans festivals circenses de Moscou o Monte-Carlo, la desena edició del certamen ofereix una esmerçada tria d’artistes entre els que figura l’elit mundial dels millors trapezistes, acròbates, malabaristes i pallassos arribats de tots els racons del planeta per a captivar amb les seves proeses.

El 10è Aniversari del Festival Internacional del Circ presentarà una selecció de les 24 millors atraccions mai vistes en els circs europeus: més de 80 artistes totalment nous a Europa vinguts de 14 països. Alhora que actuaran pel públic, tots ells competiran davant un jurat internacional format pels directors d’alguns dels circs més prestigiosos d’arreu del món.

Les dues semifinals (espectacles Blau i Vermell, totalment diferents) i la final (espectacle Or) es realitzen sota la Gran Carpa climatitzada, de disseny innovador i avançada tecnologia, sense columnes i amb capacitat per més de dos mil espectadors i aforament totalment numerat, que s’alçarà al Camp de Mart del Parc de La Devesa de Girona.

 

FUNCIONS ESCOLARS:

Dijous 18 de febrer a les 9.45h i a les 12.30h.

Divendres 19 de febrer a les 9.45h i a les 12.30h.