COM FER UN GRUP?

Sempre hi sortireu guanyant!

Troba el teu espectacle

Espectacles a EDUCA

Gratuït 
04 juny 2020 al 06 juliol 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

* Disponible en línia fins al 6 de juny de 2020 *

La Carlota és una princesa tan rosa com totes les princeses… Té un vestit rosa, una habitació rosa i una “feliç” i envejable vida de color rosa però, no obstant això, la Carlota s’avorreix moltíssim perquè a ella tot això d’anar fent petons als gripaus a la recerca d’un príncep blau no l’interessa gens ni mica. A ella, el que li agradaria, seria caçar dracs, muntar en globus o nedar en el llom d’un dofí.

La protagonista d’aquesta història farà trontollar a tot un regne pel sol fet de voler ser la persona que vol ser i no la que els altres volen que sigui. Segons la Carlota, la solució és molt fàcil, la gent ha d’entendre que hi ha nenes què en comptes de voler ser princeses roses, prefereixen qualsevol dels milions de colors que hi ha al món.

Valors i competències:

 • Identificar els mecanismes d’autonomia i iniciativa personal.
 • Treballar la igualtat de gènere i el dret de nenes i nens a triar lliurement sobre la seva pròpia identitat.
 • Fomentar una educació no sexista i convidar als més petits a reflexionar i a fer-se preguntes al voltant dels estereotips.
 • Aprendre a llegir d’una manera crítica els contes tradicionals, tan replets de tòpics sexistes i donar eines per rebel·lar-se contra la imposició d’estereotips i prejudicis sexistes.
 • El conte original és una lectura recomanada a tots els col·legis i biblioteques de totes les autonomies per treballar l’assignatura de CO-EDUCACIÓ.

Crítica teatral d’Andeu Sotorra

“Un espectacle en general de ritme àgil —la direcció de Paco Mir i l’ajudantia de direcció de Gilbert Bosch no han deixat que s’entretingui més enllà del que és just— amb matisos de color i llum suggerents, que no evadeix el text i que l’alterna amb algunes peces musicals, de lletres també narratives i de ritmes molt vius. Tampoc no oblida demanar la participació dels petits espectadors tant a l’hora de fer envolar la fada padrina cap al segle XXI com a l’hora de participar en les votacions com a consell reial per decidir allò que el rei proposa i que ell mateix capgira a la seva voluntat absolutista, sigui quin sigui el resultat de la votació” AQUÍ

 

 • Idioma: català
 • Durada: 70 minuts
 • Edat recomanada: de 5 a 12 anys


Com accedir al contingut ?

 • VÍDEO
  Escriviu-nos a espectaclesambclasse@topgrups.com i us enviarem l’enllaç per veure’l en streaming.
 • GUIA DIDÀCTICA
  Podeu descarregar-vos les propostes didàctiques: AQUÍ.
  Material coeducació complementari: AQUÍ.
Gratuït 
04 juny 2020 al 03 juliol 2020
Teatre Poliorama - Barcelona

* Disponible en línia fins al 3 de juliol de 2020 *


El despertar de la primavera (Spring Awakening)
és un musical pop rock que tracta sobre l’amor adolescent, la repressió, la por, l’abús de poder i la incomprensió. El musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món des de la seva estrena l’any 2006 a l’Off Broadway de Nova York. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals, i s’ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diverses gires pels Estat Units i pel Regne Unit… i ara, Barcelona. La producció original de Broadway l’any 2006, va guanyar 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk.

Melchior és un jove intel·ligent i astut que, gràcies als llibres, ha après diversos aspectes sobre la sexualitat humana que la societat s’obstina a amagar i titllar de tabú. Ell és el confessor del seu amic i company de classe Moritz, que li explica que se sent torturat davant els somnis eròtics que acompanyen les seves nits. D’altra banda, la dolça Wendla que fracassa en l’intent que la seva mare li expliqui com s’engendren els nadons, es retroba amb Melchior i entre ells sorgeix alguna cosa especial.

L’espectacle, que conté 19 números musicals, esta dirigit per Marc Vilavella (Homes Foscos, Mar i Cel, la Barni Teatre), la coreografia és d’Ariadna Peya (Cia. Les Impuxibles, Grease, el musical), la direcció musical de Gustavo Llull (Poe de Dagoll Dagom, Operación Triunfo) i la traducció catalana de David Pintó (MARES I FILLES i HOMES FOSCOS). Jordi Bulbena (TeatreNacional de Catalunya, Teatre Lliure, Comediants) és el responsable de l’escenografia i el vestuari.

 

 

 • Idioma: català
 • Durada: 2 hores i 30 minuts
 • Edat recomanada: a partir de 13 anys


Com accedir al contingut ?

 • VÍDEO
  Escriviu-nos a espectaclesambclasse@topgrups.com i us enviarem l’enllaç per veure’l en streaming.
 • GUIA DIDÀCTICA
  Us la podeu descarregat AQUÍ.
Preu per a Centres Educatius 15€. 
20 novembre 2020 al 26 febrer 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

5ª temporada d’un èxit sense precedents!

 

L´any 2003 “el mètode Grönholm” es va estrenar per primer cop al Teatre Nacional de Catalunya i, des d’aleshores, ha traspassat totes les fronteres: ha esdevingut un èxit de públic tant a Catalunya, com a la resta de l’Estat com en l’àmbit internacional.

Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer són els quatre actors que aquest cop es posaran a la pell de quatre candidats a un lloc de d’alt executiu a una multinacional, tots ells ben disposats a sotmetre’s a les rocambolesques proves del procés de selecció.

Aquesta situació dona peu a una comèdia de riures assegurats, perquè no hi res més divertit que veure les nostre pròpies misèries, adonar-nos en aquest mirall màgic que és el teatre, de com l’ambició per aconseguir una mica més de prestigi, de consideració social i de diners ens fa actuar de la manera més ridícula. Sí, la gent riu molt a “El mètode Grönholm” però és un riure molt sa…., ens estem rient només de nosaltres mateixos.

Jordi Galceran amb “El mètode Grönholm” és l’autor català que ha aconseguit ser el més representat a Catalunya i al món amb una obra dramàtica de text

“En el teatre hi ha fracassos, aventures, èxits i fenòmens. “El mètode Grönholm” entra en aquesta última categoria”

-Sergi Belbel.