TOP GRUPS | EDUCA Espectacles EDUCA – Reserva el teu grup. Sempre hi sortireu guanyant!

COM FER UN GRUP?

Sempre hi sortireu guanyant!

Troba el teu espectacle

Espectacles a EDUCA

Preu per a Centres Educatius 10€. 
29 octubre 2021 al 29 octubre 2021
Teatre Poliorama - Barcelona

Sinopsi:

La Pepa és una nena vital i amb una gran imaginació que acaba de perdre la seva àvia i està intentant adaptar-se a una nova escola, uns nous amics i una nova ciutat. Enganxada a una manta que l’ajuda a dormir i enfadada amb les seves dues mares perquè no recorden la recepta de les croquetes de l’àvia, la Pepa emprendrà un viatge cap al País del Xim Pum, l’indret màgic on van a parar les coses oblidades.

Mentre les seves mares intenten organitzar el comiat de l’àvia i protegir la seva filla de la tristesa que li suposaria assistir a l’enterrament, la Pepa passarà emocionants aventures amb els seus nous amics: dues nenes de l’escola, un xumet esbojarrat, una barrufeta xunga, un recepcionista esvalotat i una croqueta gegant, per acabar descobrint… que potser no era tan dolent, trobar a faltar.

El dol per una àvia, el dol per una ciutat, el dol pel gust d’una croqueta, el dol per un record, el dol per un objecte perdut, el dol de fer-se gran. El dol per tot allò que estimem. És bo, sentir-lo? O hi hem de passar de puntetes? Les croquetes oblidades parla de la possibilitat de viure totes les parts de la vida, també les que a vegades ens poden fer mal. Perquè si no travessem aquests paratges, petits i grans podem trobar a faltar algunes de les coses que hi hauríem après.


Valors Educatius:

 • Treball del dol i la pèrdua en la infància. Aprendre a no afrontar-nos directament d’una forma dramàtica al concepte de la mort. La mort com a part de la vida i no com un càstig, ja que moltes vegades surt així en els referents infantils (la mort dels personatges malvats de moltes pel·lícules). La mort com a part natural de l’existència no és massa utilitzada en la narrativa infantil.
 • Treballar el valor de l’amistat.
 • La comunicació. Necessària entre els infants i els adults per tal de poder acompanyar les criatures en qualsevol circumstància.

 

Cicles educatius:

Eduació Primària


Col·loqui post-funció:

El divendres 29 d’octubre, hi haurà un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

 

 

Funcions escolars a 15€ 
21 octubre 2021 al 20 gener 2022
Teatre Poliorama - Barcelona

Sinopsi:

El món que l’Empar Moliner desplega en els seus contes és d’una lucidesa radical i estimulant. Els personatges són un reflex de la societat: contradictòria, estressant, divertida, irònica i càustica. L’espectacle agafa el bo i millor dels seus contes i en fa un retrat contundent, posant la dona al centre. Les quatre actrius de T de Teatre encarnaran mares, amigues, amants, treballadores, feministes… Totes elles construïdes amb la intel·ligència, la sensibilitat i la mirada crítica d’una dona que, sabent-se com elles, ens posa davant nostre un mirall per a fer-nos reaccionar.


Valors Educatius:

 • Emmarcar l’obra teatral en un context temporal i geogràfic.
 • Valorar el procés de transformació d’un text narratiu a un text dramàtic. Copsar-ne les dificultats i reconèixer-ne el resultat.
 • Introduir l’alumnat al coneixement de l’obra d’Empar Moliner.
 • Desvetllar l’empatia de l’alumnat respecte a uns personatges que no haurien de ser estranys a la realitat del món que viu.
 • Definir les temàtiques diverses de l’obra i poder establir-ne aspectes comuns.
 • Aproximar el públic jove a una experiència teatral i contribuir al sorgiment i consolidació del seu interès per la cultura.
 • Gaudir d’un espectacle en directe i fomentar entre el jovent el gust pel teatre.
 • Valorar la música i els elements escènics com a elements que atorguen capacitat de comunicació textual i emocional als espectadors.


Cicles educatius:

2n cicle d’ESO
Batxillerat
Formació professional


Col·loqui post-funció:

El dijous 21 d’octubre, hi haurà un col·loqui amb la companyia en acabar l’espectacle.
Durada: 30 min.

 

* El Teatre Poliorama seguirà totes les mesures vigents que marquin les autoritats sanitàries en prevenció de la COVID-19.

 

Preu per a Centres Educatius 15€. 
12 novembre 2021 al 21 gener 2022
Teatre Poliorama - Barcelona

Sinopsi:

La Berta, una nena de 8 anys, recorda el que va escriure en el seu diari. Per tots els carrers de totes les ciutats hi ha un Monstre molt perillós, que és capaç d’entrar en secret a les cases i deixar la gent adormida.

El pare, que és infermer en un hospital, els demana seguir una sèrie de normes per a protegir-se- Això, vol dir tancar-se a casa, amb en Nil, el seu germà que sempre està enfilat a algun lloc, i la seva mare que és informàtica.

L’aniversari de la Berta està a tocar i aquestes normes faran molt difícil poder celebra-ho. Trista per la situació fa una videotrucada als seus avis, una parella de científics que cerquen una cura pel Monstre. Ells l’animen.

Aquella nit, mentre dorm, el Monstre entra a casa i ho deixa fet tot un desastre. Quan arriba el Pare de l’hospital, tota la família decideix preparar-se perquè el Monstre tornarà. La Berta ha tingut una idea. Preparen la casa amb trampes i dispositius i el Monstre finalment apareix, i fa embogir els electrodomèstics i tota la família.

Només la Berta sembla resistir i seguint el consell dels avis, aconsegueix reanimar la família i gràcies al poder màgic del seu diari faran fora el Monstre i podran celebrar l’aniversari amb tots els seus amics i amigues.

 


Valors educatius:

 • L’objectiu de l’espectacle és aconseguir posar en valor tot allò de positiu que hem aconseguit a pesar d’estar tancats: despertar la imaginació, la solidaritat, el descobriment dels jocs fugint de la tecnologia i passant a la recuperació de la diversió a través de compartir emocions en viu i en directe i del poder màgic de l’escriptura que en el nostre conte foragita el Monstre de les nostres vides.
 • Escoltar i cantar cançons amb les quals ens identifiquem que expliquin el que hem viscut, que expressin emocions que hem sentit i compartit d’una forma poètica i divertida, pot ser una de les millors maneres d’entendre aquesta realitat que ens ha tocat viure.


Cicles educatius:

Educació infantil
Cicle inicial de Primària
Cicle mitjà de Primària


Col·loqui post-funció:

El divendres 12 de novembre, hi haurà un col·loqui amb la companyia després de l’espectacle.
Duració: 30 min.

Dossier informatiu de l’espectacle
Dossier informatiu de les activitats d’estiu

 

Preu per a Centres Educatius 10€. 
02 febrer 2022 al 04 febrer 2022
Teatre Poliorama - Barcelona

Sinopsi:

No és un espectacle de dansa únicament, no és només un espectacle de teatre, però no és un musical… “Dansa per tutti” és una comèdia teatral que parla sobre el món de la dansa, recolzant-se en el llenguatge de la dansa per fer avançar la dramatúrgia de l’obra.

A través d’unes històries quotidianes en el si d’una família, gaudirem d’uns moments coreogràfics increïbles i ben bé sense adonar-nos acabarem coneixent conceptes sobre aquest art del moviment que no sabíem.

Aquest és un espectacle dirigit tant per a qui els hi agrada la dansa com pels que mai han anat a veure un espectacle de dansa. I amb el tàndem creatiu de la Sol Picó i l’Edu Pericas tenim, a més, el bon humor i la bona energia assegurats!

Valors Pedagògics:

 • Aquirir hàbits culturals i formar espectadors.
 • Descubrir i utilitzar posibilitats expressives amb el propi cos i amb els objectius.
 • Recordar i reconstruir diferents aspectes de l’experiència viscuda, expresant-la
 • mitjançant diverses tècniques artístiques, de representacó i joc.
 • Utilitzar el cos com a mitjà d’expressió.


Cicles educatius:

Cicle Superior de Primària
ESO


Col·loqui post-funció:

El dimecres 2 de febrer, hi haurà un col·loqui amb la companyia després de l’espectacle.
Duració: 30 min.

 

 

Preu per a Centres Educatius 10€ 
08 febrer 2022 al 10 febrer 2022
Teatre Poliorama - Barcelona

Sinopsi:

A.K.A. (Also Known As) – espectacle en anglès- ens parla d’un període de l’adolescència d’en Carlos del qual nosaltres formem part. D’un moment en què, per circumstàncies alienes a ell, trontollen els seus ciments, les seves arrels i tot s’esfondra.

I és que en Carlos és adoptat… i els ulls dels altres, el nostres, li fan plantejar quina és la seva “veritable” identitat.

Perquè en el fons, som qui sentim que som o qui la gent creu que som?


Valors Educatius:

 • IDENTITAT
  a. La recerca de la identitat a l’adolescència
  b. Com condiciona a la identitat la procedència, l’origen familiar, els costums, el lloc de residència, la cultura d’arrel enfront la cultura adquirida.
  c. La necessitat de pertànyer a una tribu urbana com a refugi.
  d. Les contradiccions (pròpies o imposades) que pot sentir algú adoptat/immigrant/d’una ètnia, religió, sexualitat diferent de la majoritària.
 • SEXE ENTRE JOVES
  a. Legalitat: coneixement de les lleis.
  b. Coherència de la legalitat vigent amb l’inici de la vida sexual actual.
 • INFLUÈNCIA SOCIAL (en la pròpia personalitat i en la mirada del altres)
  a. Com influeix la mirada dels altres i la seva aprovació a la nostra forma de ser?
  b. Els sobrenoms, les burles i el que els altres pensen de nosaltres condiciona la nostra manera de ser?
  c. Els sobrenoms, les burles i el que els altres pensen d’algú altre condiciona la nostra manera de veure’l?
 • LA INJUSTÍCIA
  a. La injustícia i la legalitat.
  b. El silenci davant una injustícia.
  c. La defensa davant de les injustícies alienes.


Cicles educatius:

2n cicle d’ESO
Batxillerat
Cicles formatius
Formació Professional

* Requereix nivell d’anglès B2.


Col·loqui post-funció:

El dimarts 8 de febrer, hi haurà un col·loqui amb la companyia després de l’espectacle.
Duració: 30 min.

 

Preu per a Centres Educatius 10€. 
22 febrer 2022 al 23 febrer 2022
Teatre Poliorama - Barcelona

Sinopsi:

L’agència MP pel descontrol escolar és un grup d’experts en assessorament i acompanyament dels temes que afronten els alumnes diàriament en els seus centres escolars. Els membres de Xiula convertiran, com sempre fan, les problemàtiques que més ens ressonen a nivell educatiu en una sèrie de cançons transformadores carregades d’humor i esperit crític.


Valors Educatius:

L’espectacle treballa els següents temes:

 • Bullying i convivència
 • Extraescolars
 • Rally dels matins
 • Paciència
 • Diversitat
 • Mocs
 • Model d’escola


3 eixos didàctics

EIX DE LA INTERIORITAT

 • Buscar sentit a la pròpia existència a través de la vivència i les noves experiències.
 • Comprovar com totes les persones afrontem problemes i ens podem ajudar els uns als altres a resoldre’ls.
 • Fomentar el treball en equip i les relacions dialògiques.
 • Generar interès (i curiositat) per la interioritat, per tot allò que transcendeix del món material.
 • Qüestionar el ritme de vida que portem i descobrir d’on sorgeix l’estrès i l’ansietat.

EIX DEL COS HUMÀ

 • Conèixer alguns dels òrgans interns del cos humà i relacionar-los amb alguna problemàtica que ens afecta a tots i totes.
 • Fer una lectura crítica d’alguns dels nostres hàbits diaris.
 • Esdevenir conscients de la importància que donem a les pantalles.

EIX DE LA MÚSICA

 • Descobrir diferents estils de música i com ens acompanyen en els diferents tipus d’emocions.
 • Entendre que la música és una motor de canvi i transformació.
 • Aprendre noves cançons amb melodies enganxoses i una lletra constructiva i empàtica


Cicles educatius:

P5
Cicle inicial de Primària
Cicle mitjà de Primària


Col·loqui post-funció:

El dimarts 22 de febrer, hi haurà un col·loqui amb la companyia després de la funció de les 11:30h.
Duració: 30 min.

 

Preu per a Centres Educatius 10€. 
04 març 2022 al 11 març 2022
Teatre Poliorama - Barcelona

Sinopsi:

Discovering Queen, de Rock en Familia, pretén acostar la història i la música del grup anglès d’una forma amena que conjugui quelcom didàctic amb la vessant lúdica.

L’espectacle constarà de dues parts: en la primera, s’acostarà la història de la banda a través d’un conte explicat en anglès, amb imatges que mostrin als protagonistes i reforcin la comprensió del context històric en el qual va néixer el grup; i, en la segona, coneixerem part de les cançons més emblemàtiques de QUEEN a través de PLAY THE GAME, el grup homenatge que millor les interpreta, cuidant al detall música, estètica i posada en escena.


* Espectacle en anglès
bàsic.


Cicles educatius:

Educació Primària


Col·loqui post-funció:

El divendres 4 de març, hi haurà un col·loqui amb la companyia després de la funció de les 11:30h.
Duració: 30 min.

 

Preu per a Centres Educatius 12€. 
29 març 2022 al 01 abril 2022
Teatre Poliorama - Barcelona

Sinopsi:

Una tragicomèdia escrita i dirigida per Mar Monegal i interpretada per Francesc Ferrer.

RAMON és el viatge d’un etern adolescent (un Peter Pan), que quan fa els quaranta, no li queda més remei que madurar i enfrontar-se a la vida adulta. Amb un to tragicòmic i un ritme dinàmic, explora els conceptes de pèrdua i de memòria des de diferents perspectives.

El Ramon s’acaba de separar de la Patri i, mentre busca pis, s’instal•la a l’habitació d’adolescent de casa dels seus pares. Allà retroba la guitarra, la bicicleta estàtica i tot de cassetes que el transporten als anys 90.
Des de la seguretat de la seva habitació, rememora el seu passat, però el que no s’imagina és que, en el present més immediat, la seva vida està a punt de canviar i convertir-se en una autèntica muntanya russa.


Cicles educatius:

2n cicle d’ESO
Batxillerat
Formació professional


Col·loqui post-funció:

El dimarts 29 de març, hi haurà un col·loqui amb la companyia després de l’espectacle.
Duració: 30 min.

 

Preu per a Centres Educatius 12€. 
21 març 2022 al 23 març 2022
Teatre Poliorama - Barcelona

Sinopsi:

El Perro del Hortelano és una comèdia palatina de Lope de Vega escrita entre 1613 i 1619, que coincideix amb un moment de plena maduresa creativa que coincideix amb la publicació de Fuenteovejuna, La dama babaua i L’acer de Madrid.

L’acció se situa a Nàpols, prototip de ciutat renaixentista i amb fama de ser un lloc fàcil per a l’amor i els diners, amb un elenc de personatges de l’alta noblesa embullats en conflictes amorosos amb els seus vassalls.

El títol, basat en un refrany popular (el gos de l’hortolà ni menja les cols ni les deixa menjar), ens avisa d’entrada del sentit humorístic de l’obra. La comtessa Diana, que és el “gos” al qual al·ludeix el títol, no es permet a si mateixa enamorar-se del seu secretari Teodoro, ni permet que aquest estimi a Marcela, una de les seves dames de companyia.

La trama conté dues estructures bàsiques: ell triangle amorós (Diana-Teodoro- Marcela) complementat amb la presència de rivals (Fabio, Ricardo, Federico) i la parella habitual de galant-graciós (Teodoro-Tristán) que van inventant-se estratègies i ofensives i contraofensives.

ESPECTACLE EN CASTELLÀ


Cicles educatius:

2n cicle d’ESO
Batxillerat
Formació professional


Col·loqui post-funció:

El dilluns 21 i el dimarts 22 de març, hi haurà un col·loqui amb la companyia després de la funció de les 11:45h.
Duració: 30 min.

 

Preu per a Centres Educatius 12€. 
21 abril 2022 al 03 maig 2022
Teatre Poliorama - Barcelona

La Plaça del Diamant, publicada per primer cop el 1962, és considerada l’obra més emblemàtica de Mercè Rodoreda i un clàssic de la novel·la de postguerra. Aquesta adaptació dirigida per Paco Mir (El Tricicle) i produïda per la Companyia Eòlia té el repte d’intentar ser fidel a l’esperit d’una novel·la cabdal de la literatura catalana.

D’una novel·la es poden fer tantes adaptacions com lectors i la nostra, sortosament, coincideix amb la que podria fer gran part del públic: comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en vuitanta minuts plens d’emoció i tendresa, un miracle que només es pot fer amb set actors entregats que es multipliquen en una vintena llarga de personatges aconseguint que el muntatge no perdi ni l’encant pausat dels ambients que recorre la protagonista ni el to de l’obra original. Tot un repte.”

Paco Mir

Sinopsi:

Amb el rerefons de la postguerra i el record de la República i de la guerra civil, La Plaça del Diamant se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure. La novel·la és una crònica de la Barcelona de postguerra i de com aquest període històric va marcar la vida d’una generació.


Valors pedagògics:

• Apropament a la vida i època de Mercè Rodoreda.
• Apropament a l’obra LA PLAÇA DEL DIAMANT: una obra clau de la literatura catalana del segle XX.
• Desenvolupament de l’empatia.
• Reflexionar sobre el paper de la dona tant en l’època en què va ser escrita com en l’actualitat.
• Reflexionar al voltant de les relacions interpersonals i del concepte amor.
• Desenvolupament d’una actitud activa envers la societat present i futura: pensament crític, creativitat, treball en equip i respecte per la diversitat cultural i literària del país.


Cicles educatius:

ESO
Batxillerat
Formació professional


Col·loqui post-funció:

El dimecres 27 d’abril, hi haurà un col·loqui amb la companyia després de l’espectacle.
Duració: 30 min.

 

 

Preu per a Centres Educatius 10€. 
04 maig 2022 al 06 maig 2022
Teatre Poliorama - Barcelona

Sinopsi:

La bruixa de la tramuntana és una peça de teatre per a petits i grans, inspirada lliurement en el llibre La bruixa de Cadaqués, de Miquel Berga. Marc Rosich agafa l’essència d’aquest relat per convertir-lo en una aventura a partir de la música de Carles Pedragosa, que vol ser un homenatge a l’havanera i una paròdia dels hits ie-ie dels seixanta.

A partir del relat breu de Miquel Berga, La Bruixa de la Tramuntana segueix les trifulques dels gats de Cadaqués per salvar la població dels plans malèfics dels seu alcalde sense escrúpols, conxorxat amb la bruixa de la tramuntana. La bruixa provoca amb les seves males arts unes tramuntanades per arrasar el poble i part de la natura del Cap de Creus. Ella i l’alcalde volen construir al damunt de les runes un gran complex turístic que els faci immensament rics. Els gats, que no volen que el seu Cadaqués perdi l’aire pintoresc i que els seus habitants perdin les seves cases, trobaran el millor aliat per salvar el poble de la destrucció en el pintor surrealista Dalí, un dels habitants més famosos de la població.


Valors educatius:

• Social i ciutadana.
• Artística i cultural.
• Coneixement i interacció amb el món físic.

D’una banda, la peça té una lectura ecologista i de crítica a l’especulació immobiliària, però d’altra banda, amb l’aparició de Dalí en la peça, es vol posar de relleu la importància per als més petits de deixar anar la creativitat i convertir-se en artistes. Tot sota el lema que el mateix Dalí converteix en cançó: “No importa la pinta de tot el que pintes, si tot el que pintes et surt de l’instint”. La peça agafa la forma d’una esbojarrada comèdia però alhora és un musical variat, amb el qual els nens es poden apropar a estils tan variats com l’habanera, la sardana, el jazz, el rock, la salsa, el music hall o la cançó melòdica eurovisiva.


Cicles educatius:

P5
Educació Primària


Col·loqui post-funció:

El dimecres 4 de maig, hi haurà un col·loqui amb la companyia després de l’espectacle.
Duració: 30 min.

 

8€ per alumne/a 
01 setembre 2021 al 22 juny 2022
Escola EÒLIA - Barcelona

Proposem un taller introductori en què ens endinsarem en el món de la tècnica teatral a través de l’energia, la fisicalitat i la connexió entre la veu, el cos i les emocions.

El que proposem en aquest taller és, a partir de divertits exercicis i del treball de micro-escenes, poder descobrir-nos a nosaltres mateixos, estimular i confiar en la nostra intuïció per potenciar-la, treballar l’escolta activa amb el company/a i desenvolupar les eines interpretatives innates que ja tenim.

Cursos recomanats: 4t d’ESO, 1r BAT i 2n BAT

Lloc: Seu d’Eòlia (Carrer de Casp, 82 – Barcelona)

Professorat: Professionals en actiu de les arts escèniques i docents d’Eòlia ESAD

www.eolia.cat

 

Consulteu aquí les mesures Covid-19

 

Des de 8€ per a centres educatius 
25 març 2021 al 23 juny 2022
Cripta i Colònia Güell - Barcelona

Veniu a descobrir l’oferta educativa que ofereix la Colònia Güell, un emplaçament emblemàtic i ple d’història que acull també la Cripta Gaudí, una de les grans aportacions d’Antoni Gaudí a l’arquitectura i declarada Patrimoni Munidial per la UNESCO l’any 2005.

 

Educació infantil:

 • Taller de pintar pinyes  i visita guiada a la Cripta Gaudí

Educació primària:

 • Visita guiada a la Colònia Güell i a la Cripta Gaudí
 • Taller de pintar pinyes  i visita guiada a la Cripta Gaudí
 • Taller de sorra decorativa i visita guiada a la Cripta Gaudí
 • Taller de transparències amb vidre i visita guiada a la Cripta Gaudí (Cicle Superior)

Educació Secundària (ESO):

 • Visita guiada a la Colònia Güell i a la Cripta Gaudí
 • Taller de sorra decorativa i visita guiada a la Cripta Gaudí
 • Taller de transparències amb vidre i visita guiada a la Cripta Gaudí
 • Taller d’innovació i visita guiada a la Cripta Gaudí

Educació secundària (Batxillerat):

 • Visita guiada a la Colònia Güell i a la Cripta Gaudí
 • Taller de sorra decorativa i visita guiada a la Cripta Gaudí
 • Taller de transparències amb vidre i visita guiada a la Cripta Gaudí
 • Taller d’innovació i visita guiada a la Cripta Gaudí

Formació d’adults i Formació professional:

 • Visita guiada a la Colònia Güell i a la Cripta Gaudí

 

Consulta el DOSSIER ESCOLAR amb l’explicació detallada de cada activitat.

 

* Totes les visites inclouen l’entrada a l’exposició permanent i a l’audiovisual.

* Les activitats tenen fitxes i orientacions didàctiques per preparar la visita (excepte Educació Infantil), que s’entregaran una vegada feta la reserva.

 

Des de 8€ per a centres educatius 
25 març 2021 al 31 desembre 2021
Nou Museu de Cera de Barcelona - Barcelona

El Nou Museu de Cera de Barcelona obre les seves portes convertit en un museu del segle XXI però sense perdre la seva impressionant arquitectura i història. Utilitzant noves tecnologies, figures i escenografies distribuïdes en 28 zones, els visitants gaudiran d’un recorregut per una part de la nostra història i el nostre present.

Ubicat al cor de la ciutat, en el que va ser la seu del Banc de Barcelona, el museu està habitat avui en dia per una representació dels personatges més emblemàtics de tots els temps.

No us perdeu l’experiència amb l’escola!


Visita Lliure

Inclou:

 • L’entrada al Museu de Cera de Barcelona
 • 8€/pax
 • 1 invitació cada 20 alumnes
 • Mínim 15 persones


Visita Guiada

Inclou:

 • L’entrada al Museu de Cera de Barcelona
 • 10€/pax
 • Un/a dinamitzador/a que acompanyarà al grup per tot el recorregut
 • 1 invitació cada 20 alumnes
 • Mínim 15 persones


Horaris –
De 10:30 a 20:00h (últim accés a les 19:00h)

 

Podeu descarregar el Dossier Escolar aquí