Hamlet forma part de la història, no només literària, sinó també social i universal. Hamlet ha esdevingut un mite en la societat occidental i, com a tal, les seves múltiples facetes ens parlen de cadascun dels enigmes de la personalitat de l’ésser humà. La moral i la tradició es qüestionen davant la injustícia i els complots del poder. Una obra rabiosament actual.
La revisió de l’obra de William Shakespeare ens permet entrar en els grans temes de la humanitat al llarg de la història i, sobretot, actuals: l’amor, la traïció, la societat versus la intimitat, l’art, la política, la gelosia, l’enveja, la família, la monarquia, els rols de gènere, l’educació, la guerra, el més enllà, la fe, etc.
Hamlet no és res més que un adolescent desorientat per la pèrdua de son pare i pel casament de sa mare. A la vegada, qualsevol adolescent d’avui en dia, té dintre seu tota la rabia, dubtes existencials, morals i espirituals del propi Hamlet.
Hamlet som nosaltres en les fases d’adolescència, de vida adulta, de vellesa. La gran qüestió del sentit de la vida està present en totes les nostres etapes humanes: ser o no ser, aquest és el dilema.
Valors pedagògics:
- Conèixer l’obra d’un dels autors més importants de la història del teatre mundial.
- Vincular els continguts argumentals de l’obra amb aspectes rellevants presents en el món actual.
- Analitzar com es pot adaptar un text clàssic a través del teatre incloent dansa i música.
- Conèixer i valorar una companyia jove.
- Descobrir com els actors i actrius expressen, mitjançant la música, idees i emocions molt pròximes a experiències reals.
- Reflexionar sobre el procés creatiu i els diferents elements que formen un projecte de teatre.
- Apropar el públic jove a una experiència teatral original i crear interès per les arts escèniques i les manifestacions culturals en general.
- Disfrutar d’un espectacle en directe i descobrir una forma d’entreteniment.
Revisa el protocol que hem activat al Teatre Poliorama en prevenció del Covid-19