TOP GRUPS | florido pensil, grupos, franco, escuela, franquista, barato, barcelona, teatro, poliorama Reviu els anys de l’escola franquista al Poliorama – Reserva el teu grup. Sempre hi sortireu guanyant!

COM FER UN GRUP?

Sempre hi sortireu guanyant!

11 novembre de 2015

El Florido pensil “noies” és la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i il·lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l’Espanya de la postguerra.

L’escola és el reflex de la societat i de la seva ideologia dominant. I aquesta ideologia havia decidit posar al dia el més profund patriarcat medieval, i portar-ho fins a les seves últimes conseqüències. La dona va ser el principal objectiu de l’empresa moralitzadora doncs resultava que la dona estava naturalment destinada per al matrimoni i per a les labors domèstiques. La seva carrera professional venia a ser formar una família i tenir descendència. Per fer-ho possible, s’havies de posar d’acord pràcticament totes i tots: la mestra, el capellà, els pares, els moralistes, les escriptores de novel·les roses, i fins a les professores de gimnàstica. En tots les escenes es veurà reflectit que només existien dos tipus de dones: les decents i les altres.

RESERVES ESCOLES I GRUPS, AQUÍ