COM FER UN GRUP?

Sempre hi sortireu guanyant!

16 febrer 2018 al 27 maig 2018 Teatre Poliorama - Barcelona
Direcció: Joan Lluís Bozzo Repartiment: Abel Folk, Àngels Gonyalons, Jan Forrellats, Annabel Totusaus, Elena Tarrats, Clara Moraleda

Diderot, allotjat al pavelló de caça del seu amic el baró d´Holbach, rep l´encàrrec d´escriure quan abans millor l´article sobre el concepte “Moral” per a l´Enciclopèdia.

El temps vola, s´ha de tancar i dur a imprimir el nou volum. Les constants interrupcions però, faran que aquest esdevingui un dia boig per al filòsof. Al llarg d´aquest dia veurem Diderot rodejat, enfrontat, seduït per quatre dones:
Madame de Therbouche, una enigmàtica pintora que s´ha proposat retratar literalment la nuesa del filòsof. L´eròtica del moment i els jocs de seducció de l´exuberant pintora impossibilitaran però que en Diderot pugui posar en estat “natural”; la seva esposa
Antoinette, qui triarà igualment aquesta jornada per sembrar en ell el dubte d´una possible infidelitat; Angèlique, la seva jove filla, que li exposarà les seves ànsies per a ser inseminada per un home de la mateixa edat que el seu pare; i la senyoreta Holbach, filla del baró, jove
i tendre, que li confessará la seva condició de verge que vol deixar de ser-ho.

Tot aquest assetjament farà encara més costosa la ja difícil tasca de que un llibertí com en Diderot defineixi un concepte únic de “Moral”. Ho aconseguirà?. La resposta és encara avui en dia a l´Enciclopèdia.

Guia didàctica

Podeu descarregar-vos la proposta didàctica, AQUÍ.

El feminisme – 8 de març a les 11h col·loqui amb les escoles

El Feminisme més intel•ligent és palpable i evident en aquesta comèdia. Les idees són símbol de la feminitat. Són l’ètica, la moral i la virtut, totes aquestes  “veus” que confonen Diderot. La llibertat i la felicitat són les sensacions que perseguirà durant tota la seva vida. La filosofia, ciència a la qual Diderot consagra la seva vida, té nom de dona. Fins i tot la fémina, aparentment, més simple (la seva dona) li retornarà astutament la temptadora suggestió de la incertesa. El lloc on secretament ens espera el plaer.

En aquest sentit, el Dia de la Dona, el 8 de març, convidem les escoles i instituts a establir un col·loqui amb els actors sobre el paper de la dona a l’obra.

La Filosofia

“La veritat absoluta no existeix i això és absolutament cert”. El llibertó Diderot aprèn aquesta lliçó en una exquisida comèdia d’embolic, en la qual a canvi de les nostres rialles se’ns atorga el privilegi del dubte i la reflexió. Diderot trenca la recta concepció de Rousseau:
“L’home, per se, no és ni bo ni dolent. L’home aspira al bé i actua segons l’indica la bona fe i el sentit comú, encara que aquest sigui el menys comú dels sentits”.

Preus
Individuals
Descomptes de grups
-10 persones + 10 persones Escoles i instituts
Dimecres i dijous (Platea i Balcó) 24€ -30% -
Dimecres i dijous (Platea Fons i Amfiteatre) 20€ -30% -
De divendres a diumenge (Platea i Balcó) 29€ -30% -
De divendres a diumenge (Platea Fons i Amfiteatre) 25€ -30% -
Funció escolar 15 de març a les 11h 12€ - 12€
Clr
0
7
8
9
+
4
5
6
-
1
2
3
×
0
.
=
÷

HORARIS

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
DlDtDcDjDvDsDg
17:00h (consulta dates) 17:30h 18:00
21:00h 21:00h 21:00h 20:30h
Durada
1h 45 min.
A partir de 12 anys
Funció escolar 15 de març 11h
Durada
1h 45 min.
A partir de 12 anys